Porzingis u celticse

Transfer bomba u NBA-u; u Boston stižu 'čudo iz Latvije' i dva izbora na draftu

22.06.2023 u 09:01

Bionic
Reading

U razmjeni tri momčadi Kristaps Porzingis navodno odlazi u Boston Celticse, Marcus Smart ide iz Bostona u Memphis Grizzliese, a Washington Wizardsi će dobiti Tyusa Jonesa iz Grizzliesa i drugi izbor na draftu, javlja u četvrtak EPSN

Prema Adrianu Wojnarowskom iz ESPN-a, Memphis šalje izbore prve runde ovogodišnjeg drafta i sljedeće godine u Boston (dakle stiži još dva mlada igrača!). Ako se taj posao potvrdi, nema sumnje kako je čelni čovjek Bostona Brad Stevens, koji je vodio pregovore, napravio još jedan odličan posao. Ukratko, ovaj transfer mnogi su nazvali bombastičnim jer ipak je u pitanju Boston...

ESPN je dodao da se Kristaps Porzingis - kojeg su u mladim danima nazivali 'čudom iz Latvije' - odlučio za opciju od 36 milijuna dolara u svom ugovoru za nadolazeću sezonu.

Washington će također preuzeti napadača Celticsa Danila Gallinarija i centra Mikea Muscalu, dodaje ESPN.

ESPN i Yahoo izvijestili su da Celticsi također pokušavaju zamijeniti centra Sunsa Deandrea Aytona.

Porzingis (28), kojeg su na draftu 2015. izabrali New York Knicksi kao 4. pick (iza njega je Orlando kao 5. pick izabrao Hrvata Marija Hezonju, op.a.), razmijenjen je u Dallas Maverickse 2019., a potom su ga u veljači 2022. kupili Wizardsi. Prošle je sezone u prosjeku bilježio rekord karijere od 23,2 poena po utakmici.

Smart (29) je u sezoni 2021./22. proglašen najboljim obrambenim igračem NBA, a tri puta je izabran u All-Defensive Team. Prošle sezone je u 61 utakmici imao prosjek od 11,5 poena, 6,3 asistencije, 3,1 skoka i 1,5 ukradenih lopti. Tijekom devet NBA sezona, sve u Celticsima, ima prosjek karijere od 10,6 poena, 4,6 asistencija, 3,5 skokova i 1,6 ukradenih lopti.

Jones (27) je posljenje četiri sezone igrao za Grizzlies nakon što je svoju NBA karijeru započeo igrajući četiri godine u Minnesota Timberwolves. Prošle je sezone postigao prosjek od 10,3 koševa, 5,2 asistencije i 2,5 skokova po utakmici.