slavi nba naslov

Jokićev show na konferenciji; pivom zalio suigrača pa se našalio na račun Đokovića

13.06.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Nedugo nakon što su košarkaši Denver Nuggetsi osvojili su prvi naslov NBA prvaka, na konferenciji je novinare zabavljao srpski košarkaš Nikola Jokić

S ukpnih 4-1 Denver Nuggetsi bili su bolji od Miami Heata, a očekivano je za MVP-ja finala (najkorisnijeg igrača) izabran Nikola Jokić.

Završio je petu utakmicu s učinkom od​​28 koševa i 16 skokova, dobio je MVP trofej, pohvalio suigrače i s pivom u ruci došetao na konferenciju gdje ej napravio mali show. Prvo je pivom po glavi zalio suigrača Kentaviousa Caldwella-Popea - što ga je zbunilo pa je otišao - pa se krenuo šaliti s novinarima. Ukratko, nije znao da je šampionska parada u četvrtak pa se našalio 'da mora ići kući'…, a na pitanje može li Denver započeti dinastiju jer ipak je večina igrača vezana dugoročnim ugovorima rekao je:

'Nisam to znao! Pa to je sjajno. Ali da vam budem iskren da, ne razmišljam o sljedećoj sezoni. Pitao sam trenera da mi da nekoliko tjedana više odmora da bih bio spreman za sljedeću sezonu', kazao je Jokić zastavši. Onda je uz osmijeh ispalio:

'Ljudi, to je trebala biti šala! Što, niko nije shvatio?

Stiglo je i pitanje o Novaku Đokoviću koji je u nedjelju osvojio rekordni Roland Garros – ukupno 23. Grand Slam u karijeri. Na pitanje je li ovo najbolja godina u povijesti srpskog sporta, rekao je:

'Trebalo bi tako biti. Ja sam njemu čestitao, sad ću da vidim je li on meni poslao poruku (pogledao je mobitel, oč.a.). Ohhh***... Puuuno poruka. Ugasit ću telefon! Znate, sport je nešto što je Srbiju uvijek guralo naprijed. Čak i prije 20 ili 30 godina. Imamo Đokovića koji je za nas najbolji svih vremena. Sada imamo i NBA prvaka. Dobar trenutak da budeš Srbin', dodao je Jokić koji je u društvu obitelji burno proslavio svoj prvi NBA naslov i sad samo čeka šampionsku paradu i povratak u svoj Sombor gdje se želi dobro odmoriti.

  • +16
Denver Nuggets - prvaci NBA lige u sezoni 2022/23. Izvor: EPA / Autor: JOHN G. MABANGLO