VELIKA TUGA

Tragedija; svi su bili ponosni, a onda se dogodio kobni udarac...

25.11.2016 u 08:27

Bionic
Reading

Još jedna tragična vijest zadesila je boksački svijet. Britanac poljskih korijena Kuba Moczyk (22) preminuo je od ozljeda zadobivenih u ringu

Mladi boksač tek je započinjao profesionalnu karijeru, jer mu je to bila prva borba, no u trećoj rundi meča u Great Yarmouthu (Norfolk) pretrpio je težak nokaut zbog kojeg je zadobio ozbiljne ozljede glave.

Od subote je bio u bolnici i na životu su ga održavali aparati, a u srijedu je preminuo. Britanska javnost u četvrtak navečer saznala je tužnu vijest koja je šokirala i mnoge sportske velikane s Otoka poput Tysona Furyja.

'Telefonski sam razgovarao s Tysonom i on je u šoku', rekao je lokalni promotor Leon Docwra koji je nesretnog boksača trenirao tri godine ranije.

'Pričao sam sa članovima obitelji i oni su slomljeni, bili su jako svi povezani. Ulazak u ring bio je velik korak i svi su na njega bili ponosni. Nikada on ne bi bio šampion, ali je bio dobar boksač', dodao je za BBC bivši trener koji je sada svojim sinovima (11 i 16 godina ) zabranio bavljenje boksom.

Sadašnji trener Scott Osinski izjavio je kako je Moczyk dobivao meč prije nego što je primio fatalni udarac.

Inače, policija je izjavila kako nema namjeru istraživati tragični događaj.

Britanski mediji ne navode ni tko je bio Moczykov suparnik, ali neki nagađaju da je imao 17 godina.