teške posljedice

Tragedija s belgijske Spa postaje još i veća: Jedan vozački talent mrtav, drugi kritično u komi

07.09.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Obitelj u teškom sudaru stradalog Juan Manuela Corree objavila je ovog petka kako je mladi vozač zbog otkazivanja dišnih organa završio u induciranoj komi i nalazi se na intenzivnoj njezi u kritičnom stanju. Anthoine Hubert u kojeg se zaletio na belgijskoj Spa istog dana je preminuo...

Nažalost, automobilizam je pogodila jedna od najvećih tragedija u moderno doba. Na belgijskoj Spa dogodio se stravičan sudar tijekom utrke Formule 2 na izlazu iz zavoja Eau Rouge, kada je Anthoine Hubert izgubio kontrolu, zabio se u zaštitnu ogradu i odbio nazad na stazu, a na njega je Juan Manuel Correa naletio brzinom od oko 260km/h.

Bolid 22-godišnjeg Francuza završio je prepolovljen, a nesretni junior Renaulta preminuo je nekoliko sati kasnije.

Ova tragedija pogodila je sve prisutne u Belgiji, uključujući i vozače Formule 1 koji su emotivno proživljavali dan kasnije svoju utrku, posebno prijatelji Huberta Gasly i Leclerc.

Nažalost, posljednje vijesti govore da bi tragedija mogla biti i veća. Naime, iako je nakon nesreće bio pri svijesti i uspješno se oporavljao te bio neutješan zbog posljedica sudara za kolegu, stvari su se zakomplicirale i za Correu, što je potvrdila njegova obitelj priopćenjem.

Mladi Amerikanac zbog otkazivanja dišnih organa, što je posljedica silovitog udarca završio je u induciranoj komi u klinici u Londonu.

'Nadamo se da će nas naš sin još jednom iznenaditi svojom nevjerojatnom snagom i potpuno se oporaviti,' stoji u priopćenju obitelji Correa koja naglašava kako je njegovo stanje 'kritično, ali stabilno'. Fraza koju smo mnogo puta čuli nakon nesreće Michaela Schumachera i njegovog boravka u bolnici u Grenobleu prije pet i pol godina.

Tako će i utrka Formule 1 u Monzi ove nedjelje (Arenasport 2, 15:10) proći u sjeni ružnog incidenta koji je pokazao koliko je automobilizam i dalje opasan...