liga prvaka

Tottenham i Milan u Londonu spašavaju sezonu; Ante Rebić od prve minute protiv Ivana Perišića

08.03.2023 u 11:19

Bionic
Reading

Tottenham večeras u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka na svom stadionu dočekuje Milan. Prvi su susret dobili 'rossoneri', na San Siru je bilo 1:0, pa nas u Londonu čeka napeta utakmica

Milan je u veljači 'procvao', na samom početku godine 'rossoneri' su bili očajno loši, nanizali su pet poraza, dva remija i samo jedan jedini poraz, činilo se da strmoglavo jure u još veću krizu. A onda je početak veljače donio totalni preporod pa je Milan sada u nizu od četiri pobjede nakon kojeg su u prošlom kolu Serie A doživjeli poraz od Fiorentine (2:1).

Liga prvaka im je, kao i Tottenhamu, jedina prilika da ove sezone osvoje neki trofej iako to baš i nije realno, ali...

Milan u London stiže oslabljen, zbog ozljeda nema Sergina Desta, Yacinea Adlija, Tiemouea Bakayoka, a Zlatan Ibrahimović niti nije prijavljen za ovu fazu Lige prvaka. Trener 'rossonera' Stefano Pioli ima dodatan problem jer je za večerašnju utakmicu upitan i Olivier Giroud koji je 'pokupio' gripu. Dobra je stvar što se u momčad vraćaju prvi golman Maignan te Leao i Bakayoko.

Dio talijanskih medija otkriva kako bi od prve minute u Londonu trebao zaigrati Ante Rebić koji je nominalno u ovom trenutku spremniji od Origija, a Leao se tek vraća nakon ozljede i nema snage za svih 90 minuta.

'Analizirali smo Tottenhamove utakmice kod kuće, mogu biti puno agresivniji nego su to bili u Milanu. Bit će energičniji i intenzivniji. Neće nas moći iznenaditi jer ih dobro poznajemo. Volim misliti da se ovakve utakmice pripremaju same od sebe, ali nije tako. Vjerujem da momčadi neće trebati dodatna motivacija jer svi mi znamo njenu važnost', kazao je trener Milana Stefano Pioli.

U ovom trenutku je Tottenham ipak u puno težoj situaciji, 'spursi' su povezali dva gostujuća poraza, ispali su iz FA Kupa i sad se moraju vaditi. Dobra je vijest to što se na klupu vraća trener Antonio Conte koji je posljednju utakmicu vodio baš protiv Milana, a potom je završio na operaciji žući.

'Još se nisam potpuno oporavio, ali sam OK. Dobro se osjećam, imam puno energije, a nju ću pokušati usmjeriti na moje igrače. Ovo je za nas jako važna utakmica. Želio sam se vratiti ranije, ali su me liječnici zaustavili i naredili mi da još malo pričekam. Moram ih respektirati jer su bili jako zabrinuti nakon utakmice protiv Milana. No, vratio sam se i imam jako puno energije', rekao je Conte i dodao:

  • +6
Milan - Tottenham (osmina finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

'Pritisak je ogroman, ali svi mi živimo za ovakav tip utakmice i za ovakve trenutke jer kada pritisak ide gore, znači da gore ide i tvoja razina. Ne zaboravite da smo prošle sezone igrali Konferencijsku ligu, a ove igramo Ligu prvaka. Osvojili smo grupu i sad imamo šansu poraziti Milan. Ako me pitate želimo li osvojiti Ligu prvaka, odgovorio bih potvrdno, ali tu je realnost. Moramo ići utakmicu po utakmicu.'

Conte za utakmicu protiv Milana neće moći računati na Ryana Sesegnona, Huga Llorisa, Yvesa Bissoumu, Rodriga Bentancura kojih su već neko vrijeme ozlijeđeni, a nema ni Erica Diera (žuti kartoni).

Tottenham je dobio četiri od posljednjih pet utakmica na svom terenu (samo poraz od Arsenala), dok je Milan na strani izgubio od Fiorentine, Intera i Lazija, remizirao je s Lecceom i svladao tek Monzu. No, u ovom su trenutku 'rossoneri' ipak u nešto boljoj formi, a imaju i prednost 1:0 iz prve utakmice.