što će odlučiti?

Luka Modrić šokiran ultimatumom Real Madrida; ovo je podla ucjena na koju kapetan Vatrenih sigurno neće pristati

07.03.2023 u 10:41

Bionic
Reading

Ostaje li Luka Modrić (37) i sljedeće sezone u redovima madridskog Reala ili je došlo vrijeme za rastanak? Španjolski mediji bliski čelnicima Reala tvrde kako Modrić, ako želi ostati na Santiago Bernabeu, mora pristati na uvjete koji mu nimalo ne odgovaraju

Luka Modrić (37) je od 2012. godine za Real Madrid odigrao 470 utakmica, jedan je od najboljih stranaca i najtrofejnijih igrača svih vremena u redovima 'kraljeva'. Osvojio je Modrić sve što se osvojiti moglo, predvodnik je jedne od najuspješnijih generacija Reala, no godine su na kraju krajeva učinile svoje.

Španjolski mediji sad tvrde kako je došlo do zastoja u pregovorima oko novog ugovora, a za sve su krivi čelnici Reala koji su Modrići postavili uvjete na koje kapetan hrvatske reprezentacije sigurno neće pristati.

Naime, Real još službeno Luki Modriću nije ponudio novi ugovor. Nominalno je sve bilo dogovoreno još ranije, Modrić bi potpisao na još jednu sezonu (2023./2024.), a onda bi se ili umirovio ili krenuo put američke MLS lige, ovisno o njegovim fizičkom stanju.

No, situacija se zakomplicirala nakon što je Modrić drastično pao u formi nakon povratka sa SP-a u Katru gdje je predvodio 'vatrene' do trećeg mjesta na svijetu. Svima je jasno da su dodatni napori ostavili traga na našem veteranu, a zbog toga je na kraju patila igra Reala.

I tu dolazimo do najvećeg problema jer čelnici Reala odlučili su Luki Modriću postaviti ultimatum, a u stvari su unaprijed znali da ga neće prihvatiti.

Španjolski mediji tvrde kako je Modriću objašnjeno da će novi jednogodišnji ugovor dobiti samo ako se umirovi od igranja za hrvatsku reprezentaciju! I to baš u trenutku kad je kapetan 'vatrenih' objavio da će sigurno igrati završnicu Lige nacija te kvalifikacije za plasman na EP 2024. godine! Bio je to sigurno šok za našeg kapetana koji nije očekivao ovakav potez.

'Nisam još pričao s klubom o produženju ugovora, ali miran sam. Napravit ću sve što mogu da pružim maksimum i da zaslužim ostati ovdje.Ta pitanja su mu već pomalo dosadna jer uvijek kažem istu stvar, da se osjećam dobro i da želim nastaviti karijeru u Realu. Moram razgovarati s čelnicima i želim nastaviti, ali želim to zaslužiti, a ne da mi bude poklonjeno. Ništa ne može promijeniti moj odnos s Madridom, to je klub mog života i nitko to ne može prekinuti', kazao je prije dva tjedna Modrić te otkrio:

  • +10
Real - Barcelona (prva utakmica polufinala Kupa kralja) Izvor: EPA / Autor: KIKO HUESCA

'Moj plan nakon Svjetskog prvenstva bio je da ostanem do završnog turnira Lige nacija, a poslije nisam razmišljao o tome. Još uvijek nisam odlučio. Vidjet ćemo nakon Lige nacija. O tome moram razmisliti vrlo pažljivo. Real me nikad nije ništa tražio, nisu mi rekli neka se povučem iz reprezentacije, to nije stil ovoga kluba. Moje vrijeme u Hrvatskoj nikad nije utjecalo na moje izvedbe u Realu. Puno pričate o mojim godinama, ali mislim da sam pokazao da mogu igrati u obje momčadi', zaključio je kapetan 'vatrenih'.

Problem? Španjolski mediji tvrde kako su u Realu odlučni i neće popustiti! Ako se njih pita, Luka Modrić mora borati - hrvatska reprezentacija ili Real! Svima je jasno da se Modrić neće samo tako odreći reprezentacije i velika je vjerojatnost da će igrati još na EP-u 2024. u Njemačkoj, a tek se onda umiroviti.

Znači li to kraj ljubavi s Realom? Uskoro će sve biti puno jasnije, no Modrić ima nekoliko fantastičnih ponuda od kojih se posebno ističe ona saudijskog Al Nassra za kojeg igra i Cristiano Ronaldo. U Riyadu je navodno već sve spremno za dolazak Luke Modrića...