dosta mu je svega

Totalni šok u svijetu nogometa; jedan od najboljih svjetskih igrača nakon Europskog prvenstva odlazi u prijevremenu mirovinu

21.05.2021 u 13:22

Bionic
Reading

Čini se kako je Gareth Bale (31) konačno 'prelomio'. Činjenica je kako mu se posljednje dvije godine jednostavno više ne da igrati nogomet, niti ne pokušava sakriti da više uživa na terenima za golf nego na nogometnim travnjacima. Pa ipak, najava španjolskih medija kako bi nakon EURA Gareth Bale mogao objaviti kraj karijere sve je šokirala

Gareth Bale (31) samo je još nekoliko dana na posudbi u Tottenhamu i sada je sigurno kako ga 'spursi' neće zadržati već se velški reprezentativac vraća u matični Real Madrid.

No, na Santiago Bernabeu ga čekaju novi problemi, u Madridu je nepoželjan, pogotovo ako se pita trenera 'kraljeva' Zinedinea Zidanea. Pa ipak, Bale je smislio pakleni plan prema kojem jednostavno ne može izgubiti. A taj plan jedan od najboljih svjetskih nogometaša više nego uspješno provodi već gotovo dvije sezone.

Sad je svima jasno da se Baleu više jednostavno ne da igrati nogomet, zasitio se, dotukle su ga vjerojatno i brojne ozljede, no teško je nešto prigovoriti ako se zna da je od 2005. godine odigrao 530 utakmica i zabio 179 golova u engleskoj i španjolskoj ligi. Samo za Real je istrčao 251 put i zabio 105 golova...

Zbog sukoba sa Zidaneom više nije poželjan u Realu, ovu je sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu, no preskup je i 'spursi' ga jednostavno ne žele otkupiti. A Real ne želi spustiti cijenu.

Zato se Bale cijele sezone 'štedio', birao je utakmice, trenirao po posebnom programu, a sve kako bi što spremniji dočekao nastup s velškom reprezentacijom na Euru. U tome je i uspio, no pitanje je što će s njegovom karijerom biti nakon EP-a kad se mora vratiti u Madrid?

Španjolski mediji tvrde kako Bale ima do u detalje razrađen plan. Naime, s Realom ima ugovor do lipnja 2022. godine. Ako klub kojim slučajem ovog ljeta napusti trener Zinedine Zidane, Bale bi ostao u Madridu i pokušao izboriti mjesto u momčadi 'kraljeva'. Odradio bi tako ugovor do kraja jer se ne želi odreći čak 20 milijuna eura koje bi trebao dobiti u posljednjoj godini.

Ostane li pak Zidane u Realu, Bale bi probao pronaći novi klub, ali to je gotovo nemoguća misija jer jednostavno nema zainteresiranih momčadi koje su spremne platiti tolike milijune za nogometaša kojeg nogomet više ne zanima.

I tu se Bale dosjetio rješenja. A to je odlazak u mirovinu uz uvjet da mu Real isplati barem polovicu ugovora! Odigrao bi Europsko prvenstvo sa svojim Walesom i onda samo nogometne travnjake zamijenio travnatim terenima za golf!

Realno, sjajan je to plan, u Realu bi sigurno odahnuli jer bi se riješili mrtvog tereta i milijunskog ugovora koji im 'ubija' proračun, a Gareth Bale bi napokon bio sretan. Mogao bi napucavati loptice za golf po cijele dane. Ne bi mu to bio preveliki stres i promjena jer to u posljednje dvije godine najčešće i radi...