neočekivana odluka

Real Madrid je ovog ljeta spreman besplatno pustiti trojicu svojih nogometaša; samo će na njihovim plaćama uštedjeti 40 milijuna eura

12.02.2021 u 18:39

Bionic
Reading

Financijska i gospodarska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila i najbogatije svjetske nogometne klubove. Iznimka nije ni Real Madrid čiji čelnici čine sve kako bi smanjili troškove u sezonama koje dolaze. Na Santiago Bernabeu su se tako odlučili za drastične rezove...

'Kraljevski klub' je u velikim dugovima, situacija nije tako dramatična kao što je recimo u Barceloni, ali je daleko od idealne. Zato su čelnici Reala, kako bi barem malo ublažili ekonomske posljedice uzrokovane pandemijom koronavirusa, odlučili uštedjeti gdje god mogu.

Za početak su, po drugi put u godinu dana, krenuli u smanjivanje plaća svojim igračima. Prijedlog je da se svi odreknu čak 30 posto svojih primanja i bonusa do lipnja 2022. godine. Kako tvrde španjolski mediji, na to je za sada pristao samo jedan igrač, a to je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić!

Predsjednik Reala Florentino Perez radi na tome da i ostatak momčadi prihvati ovo smanjenje, no u isto je vrijeme odlučeno kako neke od zvijezda 'kraljeva' - iako imaju važeće ugovore - ovog ljeta mogu otići bez odštete!

Navodno je Perez 'prelomio' te će tri zvijezde pustiti samo kako bi uštedio na njihovim prevelikim ugovorima. Iz izvora bliskih klubu španjolski su mediji doznali kako će Real ovog ljeta doslovno darovati Isca, Marcela i Garetha Balea!

Isco (28) već duže vrijeme nije u planovima Zinedinea Zidanea, čak je u posljednjim danima zimskog prijelaznog roka zatražio transfer, no za njega nije stigla niti jedna konkretna ponuda. Marcelo (32) je pak ozlijeđen, ali je još u ljeto 2020. želio otići u Juventus i pridružiti se svom velikom prijatelju Cristianu Ronaldu. U Realu su tada stopirali njegov transfer, ali sada je jasno kako će nakon punih 15 sezona provedenih na Santiago Bernabeu Marcelo promijeniti klub.

  • +12
Huesca - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: Kiko Huesca

Što reći za Garetha Balea? Real ga se već nekoliko sezona pokušava riješiti, a trenutno je na posudbi kod Josea Mourinha u Tottenhamu. Zidane ga više ne želi niti vidjeti u Madridu, a ni Baleu se ne vraća u redove 'kraljeva'.

Ovom 'fantastičnom tercetu' ugovori završavaju u lipnju 2022. godine, ali Real ih je spreman već ovog ljeta pustiti potpuno besplatno! Realno, računica Florentina Pereza je više nego jasna. Odlazak ove trojice 'teškaša' automatski bi oslobodio više od 40 milijuna eura koliko Real godišnje troši na njihove plaće! U ovim kriznim vremenima to je ogromna ušteda.

Sigurno je kako se spremaju i dodatni rezovi, ali i nova strategija dovođenja pojačanja. U Realu će se ovog ljeta maksimalno fokusirati na razmjenu igrača, a velike transfere gotovo nitko - barem za sada - niti ne spominje.