kako će to izvesti?

Real Madrid ovog ljeta sprema najveći transfer u povijesti kluba; nikome još nije jasno gdje će 'kraljevi' pronaći toliki novac

25.02.2021 u 13:15

Bionic
Reading

Momčad madridskog Reala u ljetnom će prijelaznom roku doživjeti velike promjene, a španjolski mediji bliski 'kraljevskom' klubu tvrde da je predsjednik Florentino Perez odlučio na samo jednog igrača potrošiti više od 100 milijuna eura...

Sigurno je kako će ovog ljeta na Santiago Bernabeu biti vrlo prometno. Real Madrid će doživjeti velike promjene jer klub napuštaju legende poput Sergija Ramosa i Marcela, a budućnosti u ovoj momčadi nema ni za Isca i još nekoliko standardnih prvotimaca.

Trebat će puno novca da se momčad 'obnovi', a predsjednik Florentino Perez odlučio je 'počastiti' trenera Zinedinea Zidanea spektakularnim pojačanjem. Sve to kako bi barem malo oraspoložio Zizoua koji ozbiljno razmišlja o odlasku iz kluba na kraju sezone. No, ovo bi ga pojačanje moglo zadržati još koju sezonu...

Bez obzira na financijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa koja je uzdrmala sve najveće klubove, u Real Madridu spremaju najveći transfer u povijesti kluba! Do sada je rekord držao Gareth Bale za kojeg su 'kraljevi' Tottenhamu u ljeto 2013. godine platili čak 100,8 milijuna eura! Sada je Perez spreman srušiti taj rekord, bez obzira na sve.

Španjolski mediji bliski Realu tvrde kako je Romelu Lukaku (27), napadač milanskog Intera i belgijske reprezentacije, prvi i najveći cilj u ljetnom prijelaznom roku!

Florentino Perez navodno je već osigurao nešto više od 100 milijuna eura za jednog od najboljih golgetera u ovom trenutku, a spreman je uz toliki novac ponuditi i još neke od igrača kao 'bonus' u transferu!

  • +2
Atalanta Bergamo - Real Madrid 0:1 (1/8 finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Podsjetimo, Lukaku je u ljeto 2019. godine u Inter stigao iz Manchester Uniteda za 65 milijuna eura. Dvije godine ranije United je za njega Evertonu platio 85 milijuna eura...

'Kraljevi' Lukakua vide kao idealnu zamjenu za Karima Benzemu koji će krajem ove godine proslaviti 34. rođendan. Belgijski je napadač ove sezone u svim natjecanjima za Inter zabio 23 gola uz pet asistencija te se nalazi na drugom mjestu liste strijelaca Serije A iza Cristiana Ronalda.

  • +17
Milan - Inter Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Problem je u tome što s 'nerazzurrima' ima ugovor do kraja lipnja 2024. godine i Inter ga neće tako lako prodati. Zato će Perez ponudu od 100 milijuna eura 'gotovine' sigurno 'podebljati' s još jednim igračem, možda čak put San Sira krene Isco na kojeg Zinedine Zidane više ne računa, a i sam je tražio transfer. Dodatno je pitanje gdje će Real pronaći toliki novac jer klub je u debelom minusu, a takva bi kupovina vrlo lako mogla poremetiti odnose u momčadi i atmosferu u svlačionici.

Kako god bilo, ostvari li se ovaj posao, Romelu Lukaku će postati najskuplji transfer u povijesti Real Madrida...