španjolska liga

Totalni kaos na Sanchez Pizjuanu; 'šišmiši' su u 101. minuti utakmice propustili priliku šokirati Sevillu...

18.10.2022 u 21:56

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 10. kola španjolskog nogometnog prvenstva Sevilla i Valencia su odigrali bez pobjednika 1:1. Goste je u prednost na otvaranju utakmice doveo Cavani (6), a poravnao je pred kraj dvoboja Lamela (86)

Valencija je na Sanchez Pizjuanu povela nakon samo šest minuta igre, glavom je zabio iskusni napadač Edinson Cavani. 'Šišmiši' su u prvih 45 minuta izgledali puno bolje, ali je novi trener Seville Jorge Sampaoli na poluvremenu napravio promjene koje su značajno usmjerile utakmicu u korist Andalužana.

U nastavku utakmice pao je još jedan gol, ali smo vidjeli još hrpu uzbuđenja i kartona. Naime, sudac Cesar Soto se 'raspištoljio' te pokazao čak 10 žutih kartona i jedan izravni crveni.

A prava ludnica na Sanchez Pizjuanu je krenula je 86. minute nakon što je Erik Lamela zabio za 1:1, pa je krenuo totalni napad Seville na gol gostiju.

No, u 11. minuti sudačke nadoknade šok za domaćine. Prvo Papu Gomez kao posljednji igrač s leđa ruši jednog igrača Valencije, ali sudac pušta prednost. U nastavku akcije se u šesnaestercu Seville događa totalni kaos, puno grubih startova...

Sudac prekida utakmicu i prvo Gomezu pokazuje izravni crveni karton, a onda odlazi na VAR monitoru pogledati detalje cijele akcije.

Nakon toga poništava crveni karton Gomezu i daje mu 'samo' žuti, ali zato crveni karton pokazuje njegovom suigraču Salasu! Uz to dosuđuje penal za Valenciju jer je Salas s leđa faulirao igrača gostiju koji je bio u izravnoj prilici za gol!

  • +12
Sevilla - Valencia, španjolska liga, 18.10.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gaya je preuzeo odgovornost, gađao je u golmanovu lijevu stranu, ali golman Seville i marokanski reprezentativac Bono fantastično 'čita' njegov šut i obranom spašava Andalužane poraza.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Sevillu od 70. minute.

S ovim bodom Sevilla je 11. s 10 osvojenih bodova, pet manje od osme Valencije. Na vrhu je Real Madrid s 25 bodova, tri manje ima druga Barcelona.

Sevilli za vikend slijedi teško gostovanje kod Real Madrida, dok će 'šišmiši' na Mestalli ugostiti Mallorcu.

Standings provided by Sofascore