šok na nou campu

Drama u Barceloni; trener Xavi je na rubu otkaza, poznata su dva kandidata koji će ga zamijeniti

18.10.2022 u 19:57

Bionic
Reading

Poraz Barcelone 3:1 u El Clasicu protiv Real Madrida razotkrio je veliko nezadovoljstvo čelnika Barce radom i rezultatima trenera Xavija, a španjolski mediji sad tvrde kako je predsjednik Joan Laporta već pronašao zamjenu za njega

Koliko će Xavi Hernandez izdržati na klupi Barcelone? Ako je vjerovati napisima španjolskih medija - još samo nekoliko utakmica.

Toliko mu je 'fore' dao predsjednik Barce Joan Laporta koji je bio strašno ljutiti nakon 3:1 poraza u El Clasicu protiv Reala na Santiago Bernabeu.

Realno, Barca u španjolskom prvenstvu i ne stoji tako loše, nakon prvih devet kola je druga, ima sedam pobjeda te remi i poraz uz gol-razliku 21:4. Real ima samo tri boda više, no Laporta je bijesan zbog katastrofalnih rezultata u Ligi prvaka.

Naime, Xavi s Barcom nakon prva četiri kola ima dva poraza, remi i pobjedu, uz realno minimalne šanse da se plasira u sljedeći krug natjecanja. Barca je u gostima izgubila od Bayerna i Intera, doma je dobila Viktoriju Plzen te u 4. kolu remizirala 3:3 s Interom.

U posljednja dva kola Barca prvo dočekuje Bayern, a potom ide u goste Viktoriji. Čak joj ni obje pobjede ne jamče drugo mjesto u skupini jer Inter ima tri boda više, a igra doma s Viktorijom te u posljednjem kolu gostuje u Münchenu. A Bayern je već osigurao prolazak dalje i sigurno neće 'forsirati'. Bavarci bi baš protiv Intera mogli 'tankirati' kako bi se Barci osvetili zbog 'otmice' Roberta Lewandowskog.

  • +17
Real - Barcelona, 16.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Uz sve to Xavi se ne može pohvaliti s nekom nezaboravnom statistikom na klupi Katalonaca. El Clasico mu je bio 50. susret kao treneru Barce, a do sada ima 28 pobjeda, 12 remija te 10 poraza. To je 56 posto uspješnosti, puno bolji od njega je nakon isto toliko utakmica bio čak i omraženi Ronald Koeman kojeg je Xavi naslijedio. A Koeman je imao 66 posto uspješnosti i dobio je otkaz...

Predsjednik Joan Laporta izgubio je strpljenje i već je krenuo u potragu za novim trenerom. Prvi je izbor Thomas Tuchel koji je početkom sezone u Chelseaju dobio otkaz nakon poraza od Dinama u 1. kolu Lige prvaka, a drugi je Marcelo Gallardo, aktualni trener River Platea koji je već najavio da krajem godine napušta momčad argentinskog velikana.

Kako god bilo, Xaviju će trebati pravo čudo da se spasi, španjolski mediji uvjereni su da je njegova trenerska epizoda u Barceloni praktički već završila...