ima razloga za optimizam

Izbornik Igor Bišćan komentirao je ždrijeb, a znaju se i termini kad 'mali vatreni' igraju svoje utakmice na EP-u

18.10.2022 u 20:32

Bionic
Reading

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan komentirao je ždrijeb i skupinu u kojoj će Hrvatska igrati na Europskom U-21 prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji sljedeće godine

'Možemo biti zadovoljni ždrijebom, dobili smo Rumunjsku kao jednog od domaćina, te Ukrajinu i Španjolsku. Naravno da se Španjolci izdvajaju kao momčad koja bi trebala biti favorit skupine, ali Rumunjska i Ukrajina sigurno nisu bolje od nas', kazao je izbornik hrvatske U-21 reprezentacije Igor Bišćan nakon ždrijeba te dodao:

'Rumunjska će kao domaćin biti vrlo nezgodna jer domaćin uvijek igra nadahnuto i ima veliku pomoć publike. U svakom slučaju, ishod ždrijeba još više pojačava naš optimizam da ćemo se plasirati u četvrtfinale. Ostalo je dosta vremena da se pripremimo za nastup na Euru, najvažnije je da na raspolaganju imamo što je moguće bolju momčad jer ćemo u tom slučaju biti vrlo kompetitivni. Sve u svemu, vjerujemo u naše dečke i vjerujemo da smo u stanju proći skupinu', zaključio je Bišćan.

Na EP-u koje će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja 2023. godine Hrvatska će igrati u skupini B s Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom.

Hrvatska će Euro otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja u Bukureštu na stadionu Giulesti, u 2. kolu je na istom stadionu 24. lipnja čeka dvoboj protiv Španjolske, a 27. lipnja u 3. kolu 'male vatrene' čeka susret s Rumunjskom na stadionu Steaue, također u Bukureštu.

Plasman u četvrtfinale će izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije. Polufinalisti s ovog natjecanja plasirat će se na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.