KAOS U SPLITU

Torcida u huliganskom pohodu, tučnjava s policijom

04.05.2013 u 22:50

  • +7

Torcidino divljanje i sukob s policijom

Izvor: Pixsell / Autor: Tino Jurić

Bionic
Reading

U Splitu je navečer nakon dugo vremena eskalirao navijački huliganizam, stotine torcidaša sukobile su se s policijom netom po završetku gradskoga derbija Splita i Hajduka.

Nekoliko divljački raspoloženih 'navijača' Hajduka pobacalo je po travi metalnu ogradu postavljenu pored Parka mladeži, uz to su uzvicima prijetili svima koji su se našli u blizini.

Policajci, koji su do tada već bili istrpjeli provokacije u vidu poneke bačene bengalke i boce, naprosto više nisu imali izbora, s pendrecima u rukama zaletjeli su se prema razularenoj skupini kako bi spriječili daljnje uništavanje grada i ugrožavanje nedužnih prolaznika.


Pri tome je demolirana terasa kafića pored kojeg su se torcidaši smjestili za vrijeme utakmice, huligani su se povukli iza, prema – apsurda li – zgradi Policijske uprave, odakle su se ponovno grupirali i kamenjem gađali policajce,' piše Slobodna Dalmacija

Letjelo je kamenje na sve strane, ubrzo su se začule i sirene Hitne pomoći. Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, jedan policajac je ozlijeđen, oštećeno je više osobnih automobila i jedno službeno policijsko vozilo.