ČEČIJEV NASLJEDNIK

Tomo Ivković preuzeo klupu NK Međimurje

03.04.2010 u 16:20

Bionic
Reading

Novi trener nogometnog kluba Međimurje iz Čakovca je Tomislav Ivković koji je danas i službeno predstavljen na konferenciji za novinare

Ivković je doveden umjesto Srećka Bogdana za kojeg je predsjednik NK Međimurje Darko Turopoljac kazao da je razlog za prekid suradnje s njime bio jučerašnji poraz u Zaprešiću gdje je Inter s 2:1 u susretu 23. kola 1. HNL bio bolji od Međimurja.

'Bogdan nije uspio ispuniti zacrtani cilj koji je bio osvojiti šest bodova u četiri utakmice, jer je sada već bivši trener u posljednja tri dvoboja osvojio samo bod u remiju na svom travnjaku sa Slaven Belupom. U dva okršaja s izravnim konkurentima za opstanak Croatiom iz Sesveta i Interom iz Zaprešića upisao je dva poraza i zato se Uprava kluba odlučila za novog trenera,' kazao je Turopoljac, napominjući kako i nadalje ima 'visoko mišljenje o Bogdanu, ali rezultat je taj zbog kojeg popularni Čeči više nije na klupi Međimurje.'

Novi trener Ivković postavljen nakon konzultacija s Izvršnim odborom, a na preporuku predsjednika kluba, i njegova glavna zadaća bit će izboriti opstanak u Prvoj HNL. Ivković je bio jedan od najbolji golmana Jugoslavije u osamdesetim godinama, a poznat je kao čovjek koji je Diegu Maradoni obranio dva penala. Do jučer nije imao samostalni trenerski angažman, bio je pomoćnik Cici Kranjčaru na klupi reprezentacije i iranskog Persepolisa.

Ivković je treći trener čakovečkog prvoligaša u ovoj sezoni u kojoj se Međimurje s 22 boda nalazi na 12. mjestu ljestvice 1. HNL.