VELIKI ULOG, ALI...

To je ružan prizor na svakoj utakmici, a pogotovo kada je riječ o reprezentaciji

02.09.2017 u 15:59

Bionic
Reading

Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji između Hrvatske i Kosova (20.45 sati) sigurno se neće igrati pred ispunjenim maksimirskim tribinama

Katastrofalna infrastruktura odnosno stadion bez krova, loši vremenski uvjeti (kiša), neatraktivan suparnik, ali i ozračje oko reprezentacije zbog nenogometnih stvari utjecat će i na popunjenost najvećeg stadiona u hrvatskoj metropoli.

Do petka navečer prodano je tek 11.500 ulaznica, a bez obzira što su naši navijači navikli kupovati karte na sam dan utakmice sumnjamo da će stadion kapaciteta 35.123 mjesta biti pun barem do pola.

Ulaznice se mogu kupiti sve do početka utakmice na Kvaternikovom trgu (HNS je izašao u susret popularnim cijenama od 30 do 100 kuna), ali dosadna kiša i stadion bez krova ohladit će mnoge koji su željeli u zadnji trenutak otići pogledati važan kvalifikacijski dvoboj.

Ne treba sumnjati da će ovih nešto više od deset tisuća navijača na stadionu nositi Čačićeve izabranike, ali zasigurno nije lijepo igrati dvoboj s tako velikim ulogom kada je na tribinama više od polovice sjedalica prazno. Prizor nedostojan svake utakmice, a kamoli kada je riječ o reprezentaciji.

  • +8
Kvalifikacije za SP: Kosovo - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

No hrvatskim nogometašima će i ta broj vjernih navijača biti ogroman poticaj ako se zna da su u ovim kvalifikacijama već igrali domaće utakmice pred praznim tribinama zbog kazne UEFA-e.