SECIRANI SVI NEZGODNI DETALJI

Tko je više oštećen - Hajduk ili Rijeka? Evo što o spornim situacijama kaže 'Oko sokolovo'!

02.04.2018 u 21:01

Bionic
Reading

Oko sokolovo Mateo Beusan analizirao je na HRT-u u emisiji Stadion suđenje Igora Pajača u Jadranskom derbiju na Poljudu između Hajduka i Rijeke

Najjača utakmica 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige nije prošla bez spornih situacija, ali zato je tu Oko sokolovo.

'Dosta solidno je bilo suđenje Pajača. Bila je teška utakmica, jako puno kontakta, duela, simuliranja, upotrebe laktova i ruku, I da nije htio bio je često u centru pažnje. Lani smo mu dodijelili nagradu kao najperspektivnijem sucu i postao je međunarodni. Ima potencijala, ali neke stvari mora promijeniti', konstatirao je na početku Beusan.

Na HRT su izdvojili četiri detalja. U 27. minuti Ismaili je napravio prekršaj nad Pavičićem, a već je imao žuti karton.

'Jasno je da je ovo namjeran prekršaj, ako sagledamo užu situaciju imamo dva naspram jedan, to je obećavajuća situacija. A ako sagledamo širu situaciju imamo tri crvena protiv dva bijela. Igrač ima žuti karton i jasno je da je ovo prekršaj za drugi žuti karton. Rijeka je ovdje oštećena. Ako ne želiš dati igraču karton nemaš što trčati prema igraču, to je jako loš govor tijela. Cijeli stadion je očekivao da će dobiti karton, igrači Rijeke očekivali su karton, a ti dođeš do njega i ne daš karton', objasnio je Beusan.

  • +6
HT Prva liga, 27. kolo: Hajduk - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 55. minuti riječki nogometaš Acosty je tražio kazneni udarac.

'Po ovoj snimci nije bilo kontakta, išao je s nogom naprijed, nije mogao stići i njegovi prigovori nemaju veze. Mislim da nije bio kazneni udarac.'

O dosuđenom penalu za Hajduk, gdje su u kontaktu bili Raspopović i Gyurcso, kojeg je Raspopović srušio, nema puno dvojbe.

'Prekršaj za kazneni udarac jest, a opomenu igrač nije trebao dobiti jer ako igrač ide na loptu i dosudi se kazneni udarac nema opomene. Nema ni zaleđa, jer se vidi po crti da je igrač u najmanju ruku u liniji.'

Hajduk - Rijeka 1:1 (27. kolo 2017./18., 31.3.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Sudačka nadoknada trajala je čak sedam minuta.

'Pokazao je putem četvrtog suca sedam, a nadoknada je trajala preko osam minuta. Potpuno ispravno, ima sudaca koji vole odraditi nadoknadu što prije, neki zbog straha ne vole nadoknadu, misle 'idemo ovo što prije završiti', posebno ako je rezultat takav kakav oni misle da je u redu. Pajač je dobro postupio', smatrao je  HRT-ov sudački ekspert.

Beusan je za kraj rekao: 'Pajač je talentiran sudac, ali mora s mentorom poraditi na nekim stvarima, moraju popričati o primjeni stegovnih mjera i govoru tijela. Možemo razgovarati o detaljima, ali to prepu'tam komisiji i njegovom mentoru.