PH U PIKADU

Titule prvaka u Stobreč i Viškovo

08.05.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Tuning Caffe iz Stobreča u konkurenciji seniorki, te Nevera iz Viškova kod seniora pobjednici su jubilarnog 20. ekipnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje je od 3. do 5. svibnja održano u Sportskoj dvorani Robert Barbić Beli u Senju.

To je konačni epilog trodnevnog natjecanja koje je u Grad uskoka dovelo blizu 700 pikadista iz cijele Hrvatske, ali i igrače iz Austrije, Francuske, Belgije, Slovenije i BiH koji su nastupili na premijernom izdanju međunarodnog turnira Croatia Open EDU Ranking.

Split je uz Zagreb i Rijeku najjači centar kada je u pitanju ženski pikado, ali Stobrečanke su donijele tek drugu titulu državnih prvakinja u Splitsko-dalmatinsku županiju nakon 2007. godine i trijumfa splitske ekipe Double Out. Ekipa u sastavu Olja Pavlović, Ivana Tadić, Ana Mamut, Mia Cokarić i Ana Kamber u finalu je pobijedila zagrebački Coloseum koji je krcat aktualnim i bivšim reprezentativkama, dok je bronca pripala ekipi Bila Boja iz Splita.

'Nadali smo se da bi mogli ugrabiti medalju jer smo zadnje dvije sezone bili odmah do Bile Boje u ženskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije, a one imaju dvije aktualne reprezentativke i među najboljim su ekipama u državi. Ali da ćemo osvojiti državno prvenstvo u trećoj sezoni postojanja kluba to nismo očekivali tako da smo svi skupa presretni', rekao je osnivač i predsjednik Pikado kluba Tuning Caffe Slaven Krstić koji nakon trijumfa u finalu nije uspio suzdržati suze.

Nevera iz Viškova kod Rijeke prošle je sezone u finalu izgubila od zagrebačke ekipe Janje Alfa Team koju predvodi Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada. Ove godine ponovo su se sudarili u finalu s tim da je Nevera došla iz repasaža pa su im trebale dvije pobjede za zlato. U prvoj su nakon prave drame slavili sa 9:8, uz ključni bod koji je donio Igor Šestan, dok je u drugoj bilo 9:7 uz ključnu pobjedu Jasmina Hodžića. Uz njih dvojicu ekipu su činili još Veljko Tibljaš, Sandi Karavidić, Đani Vincan i Josip Vdović.

'Ovo nam je najljepši mogući poklon za 15. godišnjicu kluba koju smo proslavili prije par mjeseci. Ovo je ukupno četvrta titula državnog prvaka u klupskoj povijesti, treća za mušku ekipu, dok su naše djevojke zlato osvojile prošle godine. Da nije bilo zdravstvenih problema s dvije igračice uvjeren sam da bi djevojke obranile naslov što bi bilo prvi put da obje titule državnih prvaka odu u isti klub', rekao je predsjednik PK Nevera Jasmin Hodžić.

Bronca je pripala ekipi Ban Jelačić iz Zaprešića.

U konkurenciji drugoligaša slavila je zagrebačka ekipa Gornji Stenjevec koju je predvodio aktualni juniorski prvak Europe Matija Gazibara, dok je u Trećoj ligi najbolja bila ekipa Madis iz Bestovja.

OSVAJAČI PEHARA

SENIORKE - 501 MO
1. Tuning Caffe (Stobreč)
2. Coloseum (Zagreb)
3. Bila Boja (Split)

SENIORI 1. LIGA - 501 DO
1. Nevera (Viškovo)
2. Janje Alfa Team (Zagreb)
3. Ban Jelačić (Zaprešić)

SENIORI 2. LIGA - 501 MO
1. Gornji Stenjevec (Zagreb)
2. Stars (Karlovac)
3. Arena (Solin)

SENIORI 3. LIGA - 501 SO
1. Madis (Bestovje)
2. DPO (Zagreb)
3. Posejdon 3 (Kaštel Kambelovac)