Logo (1)

igrao je ozlijeđen

Težak udarac za Norvežane uoči polufinala protiv Hrvatske; jedan od najvažnijih igrača otpao zbog neoprostivnog propusta

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 23.01.2020 13:17
  • Objavljeno 23.01.2020 u 13:17
Bionic
Reading

Suludi ritam natjecanja na Europskom rukometnom prvenstvu iz dana u dan uzima nove žrtve. Ozljede Luke Cindrića i Igora Karačića dovele su u pitanje njihov nastup u polufinalu protiv Norvežana koji su pak definitivno ostali bez važnog šutera

Magnus Röd (22), sjajni desni vanjski norveške rukometne reprezentacije u njemačkog Flensburga, propustit će samu završnicu Europskog prvenstva.

Röd tako neće moći pomoći svojim suigračima u borbi za finale jer je ozlijedio desno stopalo još u susretu protiv Švedske. Požalio se na bol još za vrijeme utakmice, čak je i pokušao zaigrati, ali nije mogao izdržati.

Isprva se mislilo kako se radi tek o nekom istegnuću, no za Norvežane uoči polufinala nema dobrih vijesti. Pregledi su pokazali kako je ozljeda puno ozbiljnija te će Röd morati pauzirati četiri do šest tjedana zbog loma kosti u stopalu!

  • +7
EP u rukometu, Norveška - Švedska Izvor: Profimedia / Autor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Kako god bilo, veliki je to hendikep za norvešku reprezentaciju, ali i dobra vijest za naše rukometaše jer će njegov izostanak olakšati posao našoj obrani. Naime, Röd je 203 centimetra visoki ljevak razornog šuta, a na ovom je EP-u zabio tek 12 golova jer je - sada se tako čini - cijelo vrijeme igrao ozlijeđen.

Po mišljenju mnogih velik je to i neoprostiv propust norveške liječničke službe.

  • +4
Francuska - Norveška, rukomet, EP 2020. Izvor: EPA / Autor: Ole Martin Wold