POGLEDAJTE!

Težak poraz hrvatskog zeta; Haye ga srušio nakon 90 sekundi

17.01.2016 u 09:43

Bionic
Reading

David Haye uspješno se vratio u ring i to nevjerojatno lakom pobjedom nad Markom De Moriem, australskim boksačem i požeškog zeta iz Splita. Sjajni Britanac slavio je nokautom u prvoj rundi.

Zapravo, od prve sekunde meča, Haye je napravio pritisak na De Moria, koji je odlučio pokušati odgovori otvorenom borbom, vjerojatno u nadi da bi mogao opasno pogoditi favoriziranog Hayea. No, to mu nije uspijevalo i De Mori je već nakon 45 sekundi ugrožen po prvi put.

Haye je nastavio pritisak i nakon toga te sredinom runde odvodi De Moria u kut, gdje pokušava pronaći pravu kombinaciju. De Mori nije uspijevao izaći iz te situacije kretanjem, pa je pokušao udarcem, a Haye je tu pronašao pravu priliku. Lagano je kombinirao, a kad se De Mori otvorio, u pokušaju lijevog (prednjeg) direkta, Haye je pronašao bradu svog protivnika desnim krošeom te je meč kratko nakon toga bio gotov.

De Moriu je trebalo još neko vrijeme da ustane, a kad su uspjeli, još mu je bila potrebna pomoć maske s kisikom. Težak poraz za splitskog boksača, koji ipak nije bio spreman za izazov kakav je David Haye, unatoč tome što je Britanac jedno vrijeme bio neaktivan, odnosno tek se vratio iz boksačke mirovine.

'Bilo je teško, no napokon sam se vratio. Osjećao sam se nevjerojatno smireno i opušteno te sumnjam da bi bilo koji teškaš na svijetu uspio ostati na nogama nakon ovih udaraca. Rame mi je također u boljem stanju nego što je bilo ikad prije. Ovo je jedna bolja i unaprjeđenija verzija mene i nastavljam sve dok ne postanem svjetski teškaški prvak', rekao je Haye odmah nakon borbe, a prenosi Fightsite.hr

Ovom pobjedom, David Haye je došao na skor 27:2. Što se tiče idućeg meča, nije naveo s kim bi se želio susresti, ali ranije je rekao da nakon De Moria želi još jednu borbu, a onda susret protiv Anthonya Joshue ili Tysona Furya. Teška kategorija dugo nije bila ovako zanimljiva, a sad se vratio i Haymaker! 16.000 ljudi u Londonu je tome uživo svjedočilo.