kvalifikacije za ep

Težak poraz hrvatskih košarkašica u Beogradu; ostale su na minus 28 i sad ih samo teorija vodi na Eurobasket

09.02.2023 u 21:33

Bionic
Reading

U susretu 4. kola E skupine kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine, hrvatske košarkašice su u Beogradu izgubile od Srbije 85:57 ostavši bez izgleda za izravan plasman na Eurobasket koji će se od 15. do 25. lipnja ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu

Bila je to utakmica u kojoj su aktualne europske prvakinje, četvrtfinalistice Svjetskog prvenstva i polufinalistice Olimpijskih igara, dominirale od prve do zadnje minute i na koncu su slavile s uvjerljivih 28 koševa razlike.

Srbija je već u prvoj četvrtini stigla do 12 koševa prednosti (29:17), da bi na poluvremenu imala 17 koševa viška (49:32). U drugom poluvremenu domaće košarkašice su kontrolirale rezultat i mirno privele meč kraju.

U pobjedničkoj ekipi najefikasnije su bile Jovana Nogić s 21 košem i deset skokova, Yvonne Anderson je ubacila 19 koševa uz osam skokova, dok je Nevena Jovanović dodala 12 koševa.

Kod Hrvatske najefikasnija je bila Shavonte Zellous s 27 koševa, dok su Iva Slonjšak i Matea Tadić zabile po osam koševa.

Srbija je trećom pobjedom u skupini osigurala prvo mjesto i izravan plasman na Europsko prvenstvo, a posljednji susret u kvalifikacijama imat će 12. veljače u Bugarskoj koja je posljednja s tri poraza.

Hrvatska je kvalifikacije okončala na drugom mjestu s dvije pobjede i dva poraza i morat će čekati rasplet u ostalim skupinama kako bi se možda plasirala na EP kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kvalifikacija.

Uz domaćine Sloveniju i Izrael, na Europsko prvenstvo će se plasirati deset pobjednika skupina, te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kvalifikacija.

Standings provided by Sofascore