izazov prije novca

Soudani će se odreći milijunske zarade samo da ne ide u Saudijsku Arabiju

01.06.2018 u 12:41

Bionic
Reading

El Arabi Hilal Soudani (30) najbolji je igrač Dinama, ove sezone i prvi strijelac Hrvatski Telekom Prve lige. No, vrijeme je za rastanak, prilika da i Alžirac i Dinamo zarade neki ozbiljniji novac. 'Modri' su prihvatili ponudu Al-Ahlija, viceprvaka Saudijske Arabije kojeg vodi legendarni Ukrajinac Sergej Rebrov, no Soudani nije oduševljen i priželjkuje transfer u Englesku...

Situacija oko Soudanijeva odlaska iz Dinama u ovom je trenutku prilično komplicirana. Al-Ahli je 'modrima' za najboljeg igrača i prvog strijelca ponudio odštetu od 2,8 milijuna eura i na Maksimiru su je objeručke prihvatili jer je najbliža traženom iznosu od tri milijuna.

Soudani bi u momčadi viceprvaka Saudijske Arabije financijski sjajno prošao. Alžircu je navodno ponuđen trogodišnji ugovor od 7,5 milijuna eura, no on se još nije izjasnio. Odlučio je malo pričekati, vremena ima dovoljno, a dojam je kako mu igranje u Saudijskoj Arabiji baš i ne bi predstavljalo neki veliki izazov. Financijski bi prošao sjajno, ali sa sportske strane bio bi to - realno gledajući - veliki korak unazad...

Naime, Soudani na stolu ima još jednu ponudu, već neko vrijeme engleski drugoligaš (Championship) Nottingham Forrest pokušava dovesti napadača Dinama. Za sada su pregovori zastali jer Englezi Dinamu nude 'samo' milijun i pol eura odštete. Čelnici 'modrih' u ovom su slučaju spremni Soudaniju izaći u susret, znaju kako mu je velika želja zaigrati 'na otoku' te bi mogli smanjiti odštetu na 'samo' dva milijuna eura.

  • +32
Hilal Soudani Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sad je na potezu Nottingham Forrest, ako baš toliko želi dovesti Soudanija pronaći će tih 500.000 eura za odštetu. I oni bi morali znati cijeniti Alžirčevu odluku jer odbijanjem ponude iz Saudijske Arabije izgubit će milijune eura. Konkretnije, prema sada dostupnim informacijama, Forrest je Soudaniju ponudio trogodišnji ugovor kao i Al-Ahli, ali na 'samo' 3,5 milijuna eura! Dinamov bi Alžirac tako odlaskom u Englesku izgubio čak četiri milijuna eura u tri sezone!

Navodno je Soudani imao još jednu nevjerojatnu ponudu na stolu, iz Kine su mu za tri sezone ponudili čak 10 milijuna eura. Alžirac se nije ni oglasio, kineska nogometna liga uopće ga ne zanima, kao ni ponuđeni novac. Želi sportski i životni izazov, a to mu u ovom trenutku ne mogu dati ni Saudijska Arabija ni Kina.

  • +10
Dodjela tportalove nagrade Kapetani biraju igrača godine - El Arabi Hilal Soudani Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na potezu su čelni ljudi Nottingham Forresta, trener 'šumara' Aitor Karanka (44), nekad sjajan branič Athletic Bilbaa i Real Madrida, želi ga u svojoj momčadi i učinit će sve kako bi se Soudani što prije priključio momčadi iz Nottinghama. On je ionako već ranije izabrao, novac mu ne igra ulogu, želi igrati u Engleskoj... I zaslužio je tu priliku!