igrao je protiv dinama

Teška nesreća alžirskog reprezentativca; prijeti mu amputacija ruke i kraj nogometne karijere

01.06.2020 u 10:33

Bionic
Reading

Yassine Benzia (25) u karijeri je igrao za Lyon, Lille, Olympiakos, a u dresu turskog Fenerbahčea je istrčao na Maksimiru u teškom porazu 4:1 od Dinama u Europskoj ligi u rujnu 2018. godine. Ovog siječnja je iz Olympiakosa prešao u Dijon, a sada iz Francuske stižu loše vijesti

Alžirski reprezentativac Yassine Benzia (25) teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći koju je doživio vozeći buggy.

Ofenzivni veznjak francuskog Dijona preživio je udes, ali je s teškim ozljedama prebačen u najbližu bolnicu. A vijesti koje stižu nisu nimalo dobre. Naime, Benzia je odmah operiran i za sada nije u životnoj opasnosti, ali mu prijeti amputacija ozlijeđene ruke!

'Benza je operiran. Liječnici za sada ne žele davati nikakve detaljne prognoze. Čekamo što će se dogoditi', rekao je utučeni predsjednik Dijona Olivier Delcourt.

Benzia je igrao za mlađe kategorije Francuske, no kasnije se odlučio igrati za Alžir. U Olympiacosu je igrao uz bivšeg napadača Dinama i suigrača mu iz alžirske reprezentacije Hilala Soudanija. Uz to, Benzia je u rujnu 2018. godine igrao za Fenerbahče kojeg je tada na Maksimiru u Europskoj ligi Dinamo deklasirao čak 4:1.

U dosadašnjoj je karijeri Benzia igrao za Lyon, Lille, Fenerbahče, Olympiakos i sada Dijon.

Posljednje vijesti iz Francuske govore kako liječnici pokušavaju spasiti ruku alžirskog nogometaša, amputacija bi zasigurno značila i kraj njegove karijere...