strah od virusa

Teniski svijet s nestrpljenjem je čekao odluku prvog igrača svijeta, Novaka Đokovića, hoće li nastupiti na US Openu ili neće

13.08.2020 u 14:24

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, napokon je prelomio te obavijestio sve zaljubljenike u tenis, hoće li sudjelovati na US openu ili ne

I dok tenisačice već igraju svoje turnire, tenisači još uvijek miruju. Prvi turnir na kojem bi se trebali pojaviti i tenisači organiziran je od 22. kolovoza do 28. kolovoza u New Yorku.

Potom će se na istim terenima, tri dana kasnije održati i US Open.

No, cijela američka turneja, zbog loše situacije s koronavirusom, odnosno strogim mjerama koje bi tenisači trebali poštovati, bila je pod upitnikom jer mnogi su ih, poput prve tenisačica svijeta Australke Ashleigh Barty, Rogera Federera (op.a. Švicarac je otkazao zbog ozljede), Stanislasa Wawrinke i prošlogodišnjeg pobjednika US Opena Rafaela Nadala, odlučili preskočiti.

'Nakon mnogo razmišljanja odlučio sam kako neću nastupiti na US Openu. Situacija s pandemijom je vrlo komplicirana u čitavom svijetu, broj zaraženih virusom COVID-19 se povećava, čini se da pandemija još uvijek nije pod kontrolom', napisao je Španjolac na društvenoj prije nekoliko dana, te dodao:

'Svjestan sam kako je raspored turnira nakon četiri mjeseca stanke barbarski i zahvalan sam svima na US Openu, kao i ATP-u što su se toliko trudili da pokušaju organizirati kvalitetan turnir, no odluku sam morao donijeti radi sigurnosnog aspekta'.

A sada se na tu temu oglasio i prvi tenisač svijeta, Novak Đoković.

'Drago mi je što mogu potvrditi da ću se natjecati na Western & Southern Open-u i US Openu ove godine. Nije mi bilo lako donijeti odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove, ali radujem se što ću moći ponovon natjecati se na teniskom terenu', stoji u Đokovićevoj objavi.