ALEX ZASJENIO SVE

Tenis preko noći dobio novu čudesnu mladu zvijezdu!

02.02.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Do ove godine malo nepoznati australski tinejdžer Alex de Minaur fantastičnim dvobojem s Alexanderom Zverevom ovog petka u Davis Cupu potvrdio je da njegovi posljednji rezultati nisu slučajnost i da velikim koracima grabi prema teniskom vrhu...

Da će Alex de Minaur biti na vodećem mjestu na NextGen ljestvici mladih tenisača početkom veljače ove godine, to se baš nitko nije nadao prije samo par mjeseci.

  • +3
Alex de Minaur Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, australski 18-godišnjak eksplodirao je preko noći i fantastičnim rezultatima najavio veliku karijeru. Pozornost je skrenuo na sebe još u Brisbaneu kada je svladao Miloša Raonića i dogurao do polufinala, a samo tjedan dana nakon toga igrao je u finalu Sydneyja i bio blizu ATP tituli, no u tijesnom meču izgubio je od Medvjedeva.

Prije tih uspjeha De Minaur čiji je tata porijeklom Španjolac, a majka Urugvajka držao je 852. mjesto na ATP ljestvici, no sada se već polako približava ulasku među stotinu najboljih, iako na vrhunskoj razini nastupa tek mjesec dana.

Alex nije baš u potpunosti uletio među najbolje od nikud, jer osvojio je 2016. godine juniorski Australian Open i igrao finale Wimbledona, no zatim je imao vrlo skromnu sljedeću godinu i vjerovalo se da će mu trebati dosta vremena da se privikne na seniorski tenis.

Autor: Youtube

No, on je ATP razinom ovladao rekordno brzo, a iako je na Australian Openu ispao već u prvom kolu protiv Tomaša Berdycha, potvrdio je svoju vrijednost već ovog petka u Davis Cupu u meču s Alexanderom Zverevom kojeg je mučio tijekom četiri sata dugog meča i na kraju izgubio tek u 'tie-breaku' petog seta.

'Ako ovako nastavi, brzo će biti na vrhu. Australija, imate jako dobrog igrača. Pprotiv mene je zabio puno izravnih poena i dosta je toga izvukao iz ovog meča,' priznao je peti igrač svijeta koji je odahnuo nakon pobjede, no De Minaur je unatoč porazu pokazao da je već sad stvarna prijetnja čak i onima najboljima...