CIBONA NAKON NASLOVA

Tambure, pjesma i zabava... a budućnost?

06.06.2012 u 10:58

Bionic
Reading

Cibona je pregazila Cedevitu u četvrtoj utakmici finala i osvojila svoj 17. naslov. Igrači, stručno vodstvo, ali i navijači proslavili su novi trofej uz tamburice i dobru hranu i finu količinu alkohola

U prepunoj maloj dvorani Doma sportova orilo se 'Heja, heja cibosi' kao u najslavnija vremena 'vukova'. Izvrsna atmosfera i slavljeničko raspoloženje je krenulo puno ranije, a sve je eksplodiralo sučevim zviždukom.

Potekao je šampanjac, navijači su skandirali svojim ljubimcima, a tribina je još jednom molila trenera Jasmina Repešu da ostane. S druge strane tužna lica navijača i igrača Cedevite koji u ovoj finalnoj seriji jednostavno nisu imali snage napraviti preokret protiv 'vukova'.

Svoj 17. naslov 'cibosi' su proslavili u Black rocku, restoranu u sklopu Draženova doma, gdje su im se pridružili i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, HDZ-ovac Ivan Šuker, zatim su tu bili predsjednik Cibone Ivica Lovrić, direktor kluba Zdenko Antunović koji je presretan zbog naslova tamburaše 'častio' u stolu Zdravka Mamića novčanicama od 200 kuna. Ni igrači nisu zaostajali u veselom raspoloženju, alkohol i pjesma su tekli u potocima.

Tamburaši su feštu u krcatom restoranu otvorili pjesmom 'Lijepa li si', a kada su na red došle poznate narodne pjesme, idol navijača Zack Wright je skakao od oduševljenja: 'Moja omiljena glazba je country i ova vaša glazba s tamburašima mi se zato jako dopada.'

Antunović se nešto prije dva sata ujutro otvorio i priznao kako ne zna što će biti s Repešom, ali je ipak dodao: 'Možda sam bio malo popustljiv. Dogovor je bio da ide u velike klubove kao Real, Barcelona, Efes ili CSKA. No, vidjet ćemo...', tajanstven je bio Antunović.

Slično je reagirao i sportski direktor Nikša Prkačin kada je saznao kako je Repeša izjavio kako je bliži odlasku iz kluba nego ostanku.

No kada se svi 'otrijezne' što će biti s ovom Cibonom? Jedan od glavnih 'krivaca' za uzlet Cibone Jasmin Repeša već se oprostio od kluba i samo je pitanje dana kada će i službeno biti promoviran za novog trenera španjolske Malage, većini igrača je istekao ugovor i oni su slobodni.

Je li ovo tek samo bio labuđi pjev nekadašnjeg dvostrukog prvaka Europe ili najava bolje budućnosti? Na to pitanje je u ovom trenutku teško odgovoriti. Činjenica je da je novo vodstvo praktički saniralo dug, ostalo je još nešto duga, no prema onome koliko je bilo svota je zanemariva.

Ako se želi da klub nastavi sa svojim rastom, čelnici kluba već danas moraju krenuti u renovaciju momčadi, pokušati zadržati neke igrače, nekima se zahvaliti, no prije svega trebaju pronaći kvalitetno trenersko ime, jer to je temelj. Cibona danas ne može privući igrače atraktivnošću igranja u Euroligi, također nisu i financijski konkurentni, ali to su sve problemi kojih su čelnici kluba bili svjesni i ranije. U svakom slučaju, vremena za slavlje nema previše, svaki sljedeći dan bitan je za čelnike Cibone kako bi klub usmjerili na pravi put.