NOVA ULOGA LEGENDE

Tamara Boroš ušla u trenerske vode

27.03.2012 u 12:53

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska i jedna od najboljih europskih stolnotenisačica svih vremena Tamara Boroš je potpisala svoj prvi trenerski angažman

Tamara trenutno igra na Svjetskom prvenstvu u Dortmundu i do kraja sezone će još sigurno igrati, ali 34-godišnja nekadašnja druga igračica svijeta već razmišlja o idućem koraku.

Tako je u Njemačkoj završila pregovore i preuzela ulogu jedne od trenerica u renomiranoj akademiji Wernera Schlagera. Inzistirala je da do kraja sezone nastupa za svoj klub Mladost iskon, a tijekom ljeta će se posvetiti trenerskim zadacima i s poslodavcima definirati eventualni nastavak karijere.

Schlagerova akademija otvorena je u Beču početkom prošle godine i pokazala se kao projekt brzog rasta. Već je danas među najpoželjnijim europskim mjestima za razvoj talentiranih igrača. Prepoznala je to i Tamara, koja je puna entuzijazma uoči novog izazova.

'Schlagerova akademija je već okupila sjajna trenerska imena, i to mi je idealna platforma za razvoj u novoj ulozi. Želim još igrati, ali nakon 19 godina igračke karijere vrijeme je za okretanje nove stranice u životu', prenosi službena stranica WSA izjavu brončane igračice sa SP-a u Bercyju 2003. godine. Tada je Boroš ostvarila 'europski san' o medalji razbivši kinesku 'hegemoniju', a na istom natjecanju Werner Schlager je osvojio zlato.