jedino moguće rješenje

Talijanska vlada prihvatit će najnepopularnije rješenje kada je u pitanju ligaški nogomet

24.02.2020 u 17:54

Bionic
Reading

Epidemija koronavirusa, koja se velikom brzinom širi Italijom, a zbog čega su još tijekom vikenda otkazane brojne utakmice, između ostalih i četiri u Serie A, ugrozila je i cijelo prvenstvo

Četiri utakmice Serie A odgođene su u nedjelju zbog epidemije koronavirusa na sjeveru Italije. Bolest je do ovog ponedjeljka odnijela šest života u ovoj zemlji, a još 229 ljudi je zaraženo virusom.

Kao jedna od opcija za odigravanje utakmica bila je da se presele na neutralne terene, u zonu gdje se virus još nije proširio, no ta je ideja odbijena zbog logističkih problema.

Predsjednik Serije A Paolo Dal Pino sastavio je pismo talijanskoj vladi u kojem traži da se sve utakmice Serie A sljedećeg vikenda igraju pred praznim tribinama, te se očekuje da talijanska vlada taj prijedlog i prihvati.

U tom slučaju bi se dvoboj, po mišljenju mnogih i derbi prvenstva, između Juventusa i Intera (op.a. utakmica je na rasporedu u nedjelju, od 20.45 sati) igrao bez podrške navijača.

Želja svih je da se nogometno prvenstvo ne prekida, ali zasad jedina realna opcija je zatvaranje tribina. Iako se i dalje razmatra opcija preseljenja utakmica, poput ovog derbija, na 'sigurnije' stadione.

  • +5
Serie A, Juventus - Brescia Izvor: Profimedia / Autor: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia