POMALO BIZARNO

Talijani od predstavljanja reprezentacije za Euro napravili zabavni šou; izbornik plesao, igrači repali i igrali tenis...

Bionic
Reading

Talijanski izbornik Roberto Mancini objavio je popis od 26 nogometaša na koje računa za predstojeći EURO i to na poseban način – u televizijskom šou u kojem je bilo obilje zabave

Bila je to glamurozna emisija u kojoj su izbornik i igrači bili u odijelima, a svakog je pojedinačno najavljivao reper Clementino koji je bio glavni predvodnik zabave.

Izbornik Mancini je čak u jednom trenutku zaplesao, reperske pokrete pokušavali su pokazati nogometne zvijezde Donnarumma, Immobile i Insigne, a u studiju se igrao i nogomet te tenis, ali na duhoviti način.

Podsjećamo, Mancini je iznenadio uvrstivši Sassuolovog napadača Giacoma Raspadorija na popis, ali je izbacio braniča AS Rome Gianlucu Mancinija, veznjaka Atalante Mattea Pessinu i krilo Napolija Mattea Politana.

Raspadori (21) je ove sezone postigao šestgolova i biti će u napadu s ofenzivcima Cirom Immobileom i Andreom Belottijem.

Branič Atalante, rođen u Brazilu, Rafael Toloi također je na popisu, kao i veznjak Intera Stefano Sensi, unatoč nezaliječenoj ozljedi bedrenog mišića.

Juventusov branič Giorgio Chiellini bit će kapetan i jedan od sedam 'preživjelih' s Eura 2016. zajedno s Alessandrom Florenzijem, Immobileom, Salvatoreom Siriguom, Leonardom Bonuccijem, Lorenzom Insigneom i Federicom Bernardeschijem.

Italija se sučeljava s Turskom u uvodnoj utakmici EURA na stadionu Olimpico u Rimu 11. lipnja, prije nego što će u talijanskoj prijestolnici ugostiti Švicarsku i Wales u skupini A.

Mancinijeva momčad srušila je San Marino sa 7:0 u prvoj od dvije pripremne utakmice, a u drugog igraju protiv Češke u Bologni u petak.

Azzurri su bez poraza u 26 utakmica, a zadnji puta su izgubili u rujnu 2018.

  • Vratari: Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)
  • Braniči: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris St Germainzo), Leonardo Spinaz Roma), Rafael Toloi (Atalanta)
  • Veznjaci: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris St Germain)
  • Napadači: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo) (Izvještaj Alasdair Mackenziei Toby Davis)