OČI SU VAM TEŠKE

Svjetski prvaci uspavali umorne diljem svijeta

11.06.2010 u 22:24

Bionic
Reading

Prvi dan nogometnog SP-a izrodio je dva remija, a gledatelji tijekom dvoboja Urugvaja i Francuske nisu vidjeli ni jedan pogodak

U dvoboju bivših svjetskih prvaka nije se mogao ni očekivati festival lepršavog nogometa. Urugvajci su iznimno čvrsta momčad, a Francuska pod ravnanjem izbornika Domenecha već dugo ne zna što bi s takvima.

Najljepši potez susreta viđen je već u desetoj minuti kada je Ribery pobjegao po lijevoj strani i idealno pogodio Govoua po sredini peterca, ali vremešni napadač nije se snašao i prilika je otišla u nepovrat. Urugvajci, točnije njihov udarni duo Forlan – Suarez, dugo su vrebali neki bijeg, a priliku iz snova stvorili su u 73. minuti kada je Forlan neometan s deset metara napucao reklamu kraj stative.

Dugačak vremenski raspon između tih prilika obilježili su pokušaji iz daljine koji su statistički uljepšali ovaj zamorni dvoboj. Nešto ljepši bio je pokušaj Gourcuffa gotovo iz mrtvog kuta koji je urugvajski čuvar mreže Muslera lijepo izvadio iz bližih rašlji svoga gola.

Neoprezni mladić u redovima Urugvaja Lodeiro nakon ulaska s klupe je brzo zaradio dva žuta kartona i Francuzi su dobili pravu priliku u zadnjih deset minuta. Preuzeli su rizik i potpuno stisnuli Južnoamerikance, ali mreže su ostale netaknute.

Za istaknuti je još situacija iz 90. minute kada je Henry iz okreta mlitavo pucao, a lopta je pogodila u ruku jednog igrača Urugvaja. Ruka je bila uz tijelo, ali Henry je 'poletio' prema sucu tražeći kazneni udarac. Prilično licemjerno od igrača koji je namjernim igranjem rukom svoju blijedu selekciju uopće doveo na jug Afrike.

Francuzi tako i na trećem uzastopnom otvaranju SP-a nisu zabili gol, ali nakon prvog dana nema prostora za paniku ni u jednom sastavu skupine A. Svatko ima po bod i nada tinja na sve četiri lokacije.