PH NA DIVLJIM VODAMA

Svjetski kajakaški prvaci u Donjoj Dubravi

  • Autor: B. Vukina
  • Zadnja izmjena 19.08.2011 13:18
  • Objavljeno 19.08.2011 u 13:07
Svjetski i europski spustaški prvak Emil Milihram

Svjetski i europski spustaški prvak Emil Milihram

Izvor: tportal.hr / Autor: B. Vukina

Osim svjetskih prvaka u spustu Milihrama, Gojića i Lepana, sudjelovat će i olimpijski kandidati u slalomu Marinić i Mulić

Eto poslastice za ljubitelje kajakaštva na divljim vodama! Od 26. do 28. kolovoza na drenažnom kanalu HE Donje Dubrave u Donjoj Dubravi na rijeci Dravi (tri kilometra od Velikog Bukovca) održat će se hrvatsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama.

Zaljubljenici u taj sport napokon će i na domaćim stazama moći uživati u umijeću hrvatskih asova koji su blistali na međunarodnim priredbama.

U spustu će se natjecati sadašnji svjetski i europski prvaci u spustu Emil Milihram, Igor Gojić i Tomislav Lepan. U pojedinačnoj konkurenciji sve oči bit će pak uprte u Emila Milihrama, sadašnjeg svjetskog i europskog prvaka.

Na svoje će doći i sladokusci olimpijskih disciplina, točnije - slalomaških utrka jer će se na hrvatskom prvenstvu natjecati kandidati za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Matija Marinić i Dinko Mulić. Matija Marinić osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u slalomu za mlađe seniore. I Mariniću i Muliću hrvatsko prvenstvo bit će posljednja provjera uoči nastupa na Svjetskom divljevodaškom slalomaškom prvenstvu u Bratislavi od 8. do 11. rujna.

Bratislavsko natjecanje bit će, istodobno, i kvalifikacije za sudjelovanje na Olimpijskim igrama. Tko ne iskoristi bratislavsku smotru, imat će priliku londonsku vizu izvaditi dogodine, na kontinentalnom prvenstvu.

Evo i rasporeda – petak, 26, kolovoza – spust za seniore, juniore i kadete u klasičnoj dionici; subota – 27. kolovoza: spust za seniore, juniore i kadete u sprintu te slalom za kadete i juniore; nedjelja, 28. kolovoza: slalom za seniore.

U utorak, 23. kolovoza, u Donjoj Dubravi na tradicionalnom kampu svih kadetskih divljevodaških selekcija, kako se očekuje, okupit će se pedesetak sudionika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi