NA NAJDRAŽOJ STAZI

Svjetska doprvakinja dobro nakon teškog pada

20.12.2009 u 17:10

Bionic
Reading

Svjetska doprvakinja iz Val d'Iserea Marie Marchand-Arvier jedva je preživjela vožnju svoje omiljene discipline na omiljenoj stazi. Pad je izgledao vrlo teško, no 24-godišnja Francuskinja prošla je bez posljedica opasnih po život

Arvier je specijalist za superveleslalom, a Val d'Isere joj je domaća staza. Ipak, u zadnjoj fazi nedjeljne utrke izgubila je kontrolu prilikom jednog zavoja, ostala na zadnjem dijelu skija i pri velikoj brzini izgubila kontrolu.

Pala je na leđa, nakon čega je počelo uvijek neizvjesno klizanje niz stazu u polusvjesnom stanju. Čim se zaustavila, bilo je jasno da će joj trebati pomoć. Utrka je prekinuta kako bi nesretna sportašica bila iznesena sa staze, no prve vijesti iz bolnice odagnale su najgore misli.

'Nakon detaljnog snimanja sa zadovoljstvom možemo reći da su nalazi prilično ohrabrujući. Ipak, Marie je doživjela potres mozga, možda i ozljedu prednjeg dijela lubanje  i morat će ostati na promatranju', rekla je glasnogovornica francuskog saveza Cathy Lallement.