NESREĆA NA MORU

Svijet sporta tuguje za uvijek nasmiješenom olimpijskom pobjednicom: Potreseni smo i u šoku...

30.07.2018 u 12:20

Bionic
Reading

Bivša olimpijska pobjednica u nordijskom skijanju Vibeke Skofterud (39) pronađena je mrtva na otoku St. Helena na jugoistoku Norveške

Prema prvim informacijama poginula je u nesreći s jet-skijem. Njeno tijelo je pronađeno u nedjelju na otoku St. Helena na jugoistoku Norveške gdje je i prijavljen njen nestanak.

Najveći uspjeh ostvarila je na ZOI u Vancouveru gdje je osvojila zlatnu medalju u štafeti 4x5km zajedno s Therese Johaug i Marit Bjoergen. U Norveškoj je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2005. i 2011. godine u istoj disciplini, a 2015. je prekinula natjecateljsku karijeru zbog ozljeda i bolesti.

'Potresena sam i u još u šoku zbog užasne vijesti koju sam danas primila. Draga Vibeke, bilo je puno prerano', prenijela je riječi najuspješnije zimske olimpijke Marit Bjoerge agencija NTB.

Vibeke Skofterud Izvor: Društvene mreže

'Primili smo nevjerojatno tužnu vijest o smrti naše Vibeke. Bila je nevjerojatna nordijska skijašica i sjajna osoba. Užasno će nam nedostajati', stoji u priopćenju', izjavili su u Norveškom skijaškom savezu.