SVAKI NJIHOV MEČ MOŽE BITI ZADNJI

Svijet sporta čeka novi teniski klasik; može li Federer u Roland Garrosu napokon srušiti Nadala?

07.06.2019 u 09:46

Bionic
Reading

Već jako dugo se nije jedan meč tako nestrpljivo iščekivao kao današnje polufinale Roland Garrosa (12.50) između Rafaela Nadala i Rogera Federera

Ne postoji veće rivalstvo u 'bijelom sportu'! Sudari između Švicarca i Španjolca s pravom nose naziv teniski klasik, a svaki sljedeći na neki način je poseban, jer bi mogao biti zadnji s obzirom na godine.

Prije nego što su obojica na impresivan način stigla do međusobnog polufinalnog okršaja, nisu se sureli čak 20 mjeseci, a u Roland Garros od 2011.

Veliko rivalstvo koje je obilježilo zadnjih 15-ak godina ispričalo je mnoge velike mečeve. Ukupno su se susreli 38 puta, a Nadal je uspješniji s 23 pobjede. No Federer, koji je na 15 trijumfa ima razloga za optimizam, jer je on slavio u zadnjih pet mečeva.

Iako je Federer bolji po broju osvojenih turnira (101-81) i Grand Slamovima (20-17), na pariškoj zemlji je apsolutni favorit tenisač s Mallorce.

  • +3
Španjolski tenisač Rafael Nadal, Roland Garros 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, Nadal je u Roland Garrosu na zastrašujućem omjeru 91-2, ima nevjerojatnih 11 titula iz Pariza, dok je švicarski čarobnjak na 70-16 te je samo jednom otišao do kraja 2009. kada je Nadal ispao ranije iz turnira.

  • +3
Roger Federer na treningu u Roland Garrosu 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njih dvojica su se u Roland Garrosu susreli pet puta, od toga četiri puta u finalu, a sve mečeve dobio je Nadal. Dakle, Španjolac nikada nije izgubio u 'svojem dvorištu' i nema većeg motiva za Federera da pokaže da može nadigrati Nadala na njegovoj podlozi u Parizu.