zasitio se

Svijet Formule 1 u šoku; još je jedan višestruki svjetski prvak najavio odlazak u mirovinu

09.04.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Lewis Hamilton (34) aktualni je svjetski prvak Formule 1, do sada je u karijeri pet puta osvajao naslov najboljeg i spada u red najvećih vozača svih vremena. No, sjajni je britanski pilot iznenada objavio kako sve intenzivnije razmišlja o odlasku iz 'oktanskog cirkusa'

Prije samo tjedan dana svi ljubitelji Formule 1 ostali su zatečeni izjavama Sebastiana Vettela koji je objavio kako 2020. godine gotovo sigurno odlazi u mirovinu. Bura se još nije ni stišala, milijuni navijača i obožavatelji Ferrarija ostali su zatečeni njegovom odlukom, a 'oktanski cirkus' kao grom iz vedra neba pogodila je nova najava odlaska.

Aktualni svjetski prvak, Britanac Lewis Hamilton (34), koji je u karijeri pet puta osvajao naslove Formule 1, također je najavio kako bi se iz natjecanja mogao povući i prije isteka ugovora koji ga do 2020. godine veže s Mercedesom!

Šok i nevjerica, definitivno. Koliko god se takva odluka i očekivala s obzirom na njegove već sada veteranske godine, ali...

'To je nešto o čemu već neko vrijeme intenzivno razmišljam, u isto vrijeme o tome puno razgovaram s bliskim osobama, s obitelji i suradnicima. Kako mi se sada čini, mirovina i nije tako daleko', otkrio je Lewis Hamilton i pojasnio:

'Do sada sam bio isključivo u Formuli 1. Natječem se od svoje osme godine i znam da će mi biti jako teško kad definitivno odlučim povući se. Ali, to je jednostavno tako, svima nam trebaju novi izazovi...'

Sad je jasno kako se Hamilton zasitio Formule 1, ali ne i utrkivanja. Otkrio je gdje se vidi nakon 'oktanskog cirkusa'.

'Formula E (bolidi na električni pogon) je budućnost. Nikad se ne zna, možda je baš to izazov koji će me zadovoljiti, u kojem bi mogao pokazati sva svoja znanja koja sam stekao u Formuli 1. Znate, veliki je izazov pronaći motivaciju za dalje, ostati koncentriran na nešto što radiš cijeli život. Važno je pronaći i raditi ono što volite. Zato znam da će mi biti teško kad napustim Formulu 1, ali imam viziju gdje bih mogao nastaviti', kazao je Hamilton koji je dio svog bogatstva koje je zaradio u kokpitu bolida Formule 1 odlučio uložiti u utrke Formule E.

  • +11
Lewis Hamilton Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

Pa ipak, još ga nešto 'žulja', možda i malo više od utrka bolida na električni pogon. Uzor su mu dva velikana koji su iz Formule krenuli u nove, vrlo slične izazove.

'Želim biti kao Fernando Alonso i Kimi Raikkonen, oni su pomaknuli granice. Alonso je u Indicaru, Raikkonen u reliju... Nadam se da će se negdje naći mjesta i za mene. Obožavam automobile i utrke, sve dok budem spreman i zdrav trudit ću se ostvarivati najbolje rezultate. Kako sada u Formuli 1, tako i u nekim novim izazovima ako i kad do njih dođe', zaključio je Lewis Hamilton.