SVI NA KOSOVO

Švicarci gube Shaqirija, Xhaku i Behramija?

09.09.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Ukoliko Međunarodna nogometna organizacija (Fifa) dopusti Kosovu da osnuje vlastiti savez i reprezentaciju, Švicarci bi mogli ostati bez 'kralježnice' momčadi

Švicarski nogometni savez i svi stanovnici te alpske zemlje mogu početi strahovati za gubitak trojice vrlo kvalitetnih igrača u skorašnjoj budućnosti.

Nakon sjajnih predstava protiv Hrvatske (4-2) i na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije u Ljubljani (2-0), svi nogometni stručnjaci složili su se da je pred Švicarskom sjajno nogometno razdoblje. Međutim, ukoliko Međunarodna nogometna organizacija (Fifa) dopusti Kosovu da osnuje vlastiti savez i reprezentaciju, Švicarci bi mogli ostati bez 'kralježnice' momčadi.

Xherdan Shaqiri (Bayern), Granit Xhaka (Borussia (M)) i Valon Behrami (Napoli) ključni su igrači reprezentacije porijeklom s Kosova. Ukoliko Kosovo dobije priliku da zaigra u škorašnjim natjecanjima Uefe i Fife, spomenuti igrači imat će pravo na odabir za koga će igrati.

'Naravno da je to jedna tema za razmišljanje. Dolazim s Kosova. Ukoliko dobijemo reprezentaciju razmotrit ću situaciju', rekao je Shaqiri za švicarski Blick, a na njega se nadovezao Xhaka.

'Razmislio bih o Kosovu, ali još je prerano za razmišljanja o tome, jer se to nebi trebalo dogoditi u narednih nekoliko godina. Tko zna što će se dotada dogoditi i gdje ćemo mi tada biti. Možda me tada reprezentacija Švicarske više neće ni trebati'.