oršić za povijest

Svi u Sevilli uvjereni su u prolaz protiv Dinama, a španjolski mediji upozoravaju što je na Maksimiru doživio Jose Mourinho

23.02.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Zanimljivo je bilo pročitati kako španjolski mediji vide uzvrat Dinama i Seville u osmini finala Europske lige večeras (18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv) uz podsjetnik na ono što je doživio na Maksimiru poznati trener Jose Mourinho

Nakon što je prva utakmica u Sevilli završila pobjedom domaćina 3:1 neki španjolski mediji prisjetili su se kako su na Maksimiru zadnjih godina pale neke velike momčadi među kojima je i Tottenham koji je tada vodio karizmatični Portugalac Jose Mourinho.

Tako je španjolski list AS objavio članak s naslovom 'Mourinhovo upozorenje Sevilli' u kojem podsjećaju kako je Dinamo na Maksimiru uspio anulirati 2:0 iz prve utakmice u Londonu.

Naime, iz Seville su poprilično samouvjereni nakon prve utakmice kako Ivanu Rakitiću i društvu prolaz u četvrtfinala Europske lige ne bi trebao biti upitan, ali opreza nikad dosta.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Tada je ispadanje Tottenhama odjeknulo u medijima, a junak je bio Mislav Oršić koji je zabio tri gola za senzacionalni plasman u četvrtfinale Europske lige.

>> [VIDEO/FOTO] Pogledajte sva tri fantastična gola Mislava Oršića; nevjerojatna utakmica Dinamovog napadača zbog kojeg Jose Mourinho neće moći spavati

'Dinamo je pobijedio zahvaljujući hat-tricku Mislava Oršića. Oršić je tada odveo Dinamo u produžetak golovima u 62. i 82. minuti, a onda i u produžetku zabio za prolazak Dinama u četvrtfinale Europske lige. Mourinho je nakon utakmice ušao u njihovu svlačionicu i pljeskao momčadi koja ga je izbacila iz natjecanja', piše između ostalog AS.

No, mnogi su mišljenja kako se tako nešto teško može ponoviti jer će Dinamo biti znatno oslabljen. Osim što Bruno Petković nije u formi treba reći kako zbog ozljede neće biti kapetana Arijana Ademija, a treneru Željku Kopiću nedostajat će i Luka Ivanušec. No, ako Mislav Oršić i društvo ponove večer kao protiv Tottenhama – sve je moguće.

  • +16
Dinamo - Lokomotiva (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX