PIKADO JE 'IN'

Svi pričaju o tinejdžeru koji ruši rekorde; evo kada je moguć meč s našim Krčmarom

28.12.2023 u 08:51

Bionic
Reading

Tinejdžer Luke Littler (16), plasirao se u osminu finala svjetskog pikado prvenstva nakon što je svladao Kanađanina Matta Campbella 4-1 u setovima

Nastavlja se pikado bajka mladog Engleza koji je prolaskom tri suparnika osigurao zasad 35 tisuća funti, a usput je porušio brojne rekorde, jer je najmlađi ikad u povijesti ovog natjecanja koji u toj dobi pobjeđuje i pobjeđuje te je i debitant s najvećim prosjekom u prvom meču (106,12).

Nizozemac Christian Kist (3-1), Englez Andrew Gilding (3-1) i Kanađanin Mat Campbell (4-1) nisu mogli ozbiljnije zaprijetiti nadolazećoj zvijezdi, a spomenimo kako se u dijelu ždrijeba gdje je Luke nalazi i naš Boris Krčmar. Njihov ogled moguć je u četvrtfinalu. Naravno ukoliko Englez prođe osminu finala, a hrvatski predstavnik još dvije prepreke (prva je u petak u 20 sati Gary Anderson).

  • +2
Luke Littler, engleski pikadist Izvor: Profimedia / Autor: Ian Stephen / imago sportfotodienst / Profimedia

Luke the Nuke je nakon zadnje pobjede zaplakao dok je grlio svoju ponosnu mamu, a dio iznosa od zarađenog novca potrošit će na hlače i cipele u šopingu na slobodan dan. Zanimljivo u sljedećoj rundi mogao bi ga čekati njegov pikado uzor Raymond van Barneveld, ali Nizozemac prije toga mora svladati Jima Williamsa.

'Igrati s Raymondom bilo bi nevjerojatno. Pobijedio ili izgubio i dalje ću biti zadovoljan ulaskom u posljednjih 16. Počeo sam plakati kada sam ugledao svoju mamu u gomili. Bila je nervozna. Vidio sam je s glavom u rukama. Rekao sam joj: 'San se nastavlja.' Rekla je isto.'

Svaku pobjedu koju ostvari u sjevernom Londonu slavi uz kebab bogat majonezom sa svojim menadžerom i obitelji. A s pikadom je krenuo ranije nego što svi misle - s tek 18 mjeseci, a snimka čuda kako igra u pelenama postala je viralna na društvenim mrežama.