NAKON TEŠKE OZLJEDE

Svi pričaju o njemu; prvi kojem je to uspjelo u Europskoj ligi, a u Milanovom hramu nogometa to je zadnji puta napravio veliki Rivaldo

07.11.2020 u 09:11

Bionic
Reading

U četvrtak je u trećem kolu Europske lige na San Siru Lille sredio Milan 3:0, a jedan igrač u gostujućim redovima ispisao je povijest Uefinog natjecanja

Milan je dočekao Lille kao lider talijanskog prvenstva i lider H skupine, no Francuzi su pružili fantastčnu predstavu pobijedivši sa 3:0. Junak susreta bio je Yusuf Yazici (23) koji je zabio sva tri gola.

Prvi pogodak došao je iz penala u 22. minuti, u 55. minuti precizan je bio s ruba kaznenog prostora za 2:0, a četiri minute kasnije izbjegao je zaleđe i na asistenciju Jonathana Davida pogodio za konačan rezultat i prekid Milanovog niza od 24 utakmice bez poraza u svim natjecanjima, a talijanski velikan u Europi nikada kod kuće nije izgubio s tri razlike.

Turski ofenzivni veznjak, koji već odavno privlači pozornost bogatijih klubova iz Engleske i Italije, a ugovorom je uz Francuze vezan do ljeta 2024., prvi je nogometaš koji je postigao hat-trick protiv Milana na njegovom terenu od Rivalda (Barcelona) kojem je to uspjelo u Ligi prvaka u listopadu 2000.

AC Milan - Lille, 3. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Isto tako je postao prvi igrač u povijesti Europske lige koji je u istoj sezoni zabio dva gostujuća hat-tricka, a prije Milana to je napravio praškoj Sparti u pobjedi 4:1 u prvom kolu natjecanja.

Uz to je prvi u povijesti Lillea koji je u jednoj europskoj utakmici postigao tri pogotka na utakmici.

Odlične vijesti za 23-godišnjeg Turčina koji je ne tako davno imao tešku ozljedu koljena.