Iskreni brazilac

Dani Alves odlučio je otkriti baš sve o razgovoru s čelnicima Barcelone te zašto im se narugao kada je odlazio iz kluba; ove će riječi sigurno odjeknuti

06.11.2020 u 11:00

Bionic
Reading

Legendarni brazilski nogometaš Dani Alves, koji je ponosno godinama nosio dres Barcelone, bio je dosta kritičan prema svom bivšem klubu

Podsjetimo, 37-godišnji Dani Alves otišao je 2016. godine iz Barcelone, nakon što je igrao za Juventus i PSG trenutačno je igrač brazilskog Sao Paula.

Naravno, kada su katalonski novinari upitali Alvesa za komentar prošle sezone u kojoj nije osvojen niti jedan trofej, zbog čega je na koncu otišao predsjednik Josep Maria Bartomeu, a tema je bila i nezadovoljstvo Lionela Messija koji je želio otići iz kluba, Alves je rekao:

'Ja nisam taj koji će bacati krivnju i kamenje na bilo koga, ali čini mi se kako su čelnici kluba prostituirali sami sebe. Možda su predsjednika kluba samo loše savjetovali… Ne želim reći kako je sve bila Bartomeuova krivnja', kazao je Alves.

Naravno, tema su bili i loši rezultati ove sezone i činjenica da Barcelona ne igra dobro:

'Barcelona mijenja svoju filozofiju i zbog toga je normalno da nailazi na probleme. Po mom mišljenju su malo izgubili identitet te sada moraju proći teški proces da bi to povratili', kazao je Alves koji se nada kako će se jednoga dana vratiti u Barcelonu u kojoj je proveo osam lijepih sezona:

'Pustili su me iz kluba, a sa uopće nisu pričali sa mnom. Kada nisu uspjeli nikoga potpisati, onda su došli do mene i ponudili mi novi ugovor. To mi se činilo kao nepoštovanje! Da su me tretirali onako kako smatram da zaslužujem, ostao bih u Barceloni do danas. To je klub koji volim i smatram svojim domom', iskren je bio Alves dodavši:

'Ponudio sam Barceloni svoj povratak. Otišao sam u Juventus da dokažem da sam još na visokom nivou. Vratio bih se u Barcelonu da su me trebali i došao bih besplatno. No, oni očito nisu imali muda priznati kako su pogriješili. Uvijek imam u glavi ideju kako ću se jednoga dana vratiti u Barcelonu. To je klub koji volim, grad je moj dom i tamo želim živjeti', dodao je iskreni Alves.

Njegove riječi svakako će odjeknuti u Barceloni jer ako je sve ovo točno jasno je kako se i na koji način sve počelo urušavati u tom moćnom katalonskom klubu.