oproštaj od splita

Svi ponavljaju kako su Šveđani jako opasni, no kako ćemo ih zaustaviti?

16.01.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras od 20.30 sati u Spaladium Areni igra posljednju utakmicu prvog kruga Skupine A protiv Švedske. Pobjeda nam donosi prvo mjesto u skupini, dan više za odmor, ali i bodove koji se prenose u sljedeći krug. No, neće biti nimalo lako, dobri su Šveđani. Jako dobri...

'Šveđani su kiksali protiv Islanđana, ali ja i dalje smatram da su nam oni najteži protivnik. Kao i svim Skandinavcima najbitniji im je protok lopte i nastojat ćemo im ga prekinuti obranom 5-1', kazao je Igor Karačić u najavi utakmice sa Šveđanima i nastavio:

'Sa Šveđanima igramo za važne bodove i sve smo bliže cilju. Nije isto prenijeti dva ili četiri boda u drugi krug...', zaključio je Karačić.

Šveđani su četiri puta bili europski prvaci, no posljednji put još tamo 2002. godine. Nakon te medalje puno desetljeće nije ih bilo nigdje, tek su 2012. osvojili srebro na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. I od tada je ponovno 'suša'.

'Švedska je izgubila od Islanda, ali mislim da su bolja momčad od njih, a na prošlom Svjetskom prvenstvu su igrali najljepši rukomet i nesretno ispali od Francuza. Šveđani igraju brz, moderan rukomet i pogotovo su jaki u tranziciji, a prije ovog EP-a ja sam ih vidio vrlo visoko, među osvajačima medalja', kaže Zlatko Saračević. Pomoćnik Line Červara tvrdi kako je Hrvatska apsolutno spremna za susret sa Šveđanima koji su dobili i Srbiju 30:25.

  • +12
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Srbija - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

A tko nam to uopće prijeti? U prve dvije utakmice (poraz od Islanda i pobjeda protiv Srbije) istaknuo se Albin Lagergren, sjajni je ljevak Kristianstada zabio sedam golova iz isto toliko pokušaja. Po sedam golova su zabili i Lukas Nilsson, desni vanjski te srednjak Jim Gottfridsson. No, njih dvojicu šuta baš i ne ide, potrošili su previše lopti, a najviše je šutirao Simon Jeppson, za pet golova ispucao je 13 lopti... Jedan od najiskusnijim, ujedno i najveća zvijezda Šveđana, desno krilo Kiela Niclas Ekberg, u prve je dvije utakmice bio pomalo samozatajan (pet golova), nadajmo se da se neće probuditi baš protiv Hrvatske. U obrani glavnu riječ vodi pivot PSG-a Jesper Nielsen, sigurno je da će Vori, Gojun i Musa imati dosta posla 'na crti'.

  • +3
EP u rukometu: Island - Švedska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Posebnu pažnju u analizi utakmice hrvatski su rukometaši posvetili golmanima, posebno sjajnom Mikaelu Appelgrenu koji je u dvije utakmice sakupio 30 obrana, sam ima dvostruko više nego naši Alilović i Stevanović zajedno!