uvijek može bolje

Bio je jedan od najboljih u pobjedi protiv Islanda, a tvrdi: Nisam zadovoljan!

15.01.2018 u 08:23

Bionic
Reading

Kad on krene u proboj prema golu nitko ne zna kojim će putem probati. Finta, tijelo kao krene na jednu stranu, noge na drugu, a on - ravno. Prema golu! U paru s Lukom Cindrićem doslovno je izludio Islanđane koji nisu imali recept kako ga zaustaviti...

Zabio je Igor Karačić četiri gola, bio je među našim najboljim igračima u pobjedi protiv Islanda. Ozljeda Domagoja Duvnjaka sada je stavila dodatan teret i odgovornost na njega i Cindrića, ali u prvoj se utakmici taj pritisak nije osjetio.

'Pobijedili smo, da, ali nisam previše zadovoljan zato što se u prvom dijelu utakmice nismo uspjeli odvojiti na više od tri gola razlike, a to bi nam se moglo osvetiti protiv jačih protivnika', kritičan je Igor Karačić koji dodaje:

'Nismo ih smjeli vratiti u igru, jače će nas reprezentacije kazniti za to...'

No, nije sve tako crno, pa pobijedili smo sa sedam golova razlike...

'Zadovoljan sam drugim dijelom. Napravili smo upravo ono što je izbornik tražio od nas, a on je poznat po tome da uvijek ima nekoga jokera u rukavu. Ovaj put je to bio napad 'sedam na šest', raduje me da momčad ima širinu i da je Mamić dao doprinos', razmišlja Karačić.

  • +24
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nezaobilazna tema je ozljeda Domagoja Duvnjaka, većina terena u organizaciji igre sada je pala na Luku Cindrića i njega.

'Nije lako izgubiti velikog prijatelja, igrača i lidera kao što je Domagoj Duvnjak odmah na početku velikog natjecanja. Zato svaki od nas mora dati maksimum, biti na 100 posto kako bi njega nadomjestili. Pa čovjek na terenu radi čuda, jasno je kako nam nedostaje. Ali imamo mi još igrača, i bez njega smo odigrali dobru utakmicu. Zato nam i treba podrška javnosti, malo vjere u nas. Mi smo spremni bacati se na glavu u svakoj utakmici, a mislim da su navijači to i prepoznali', kaže Karačić koji se s Cindrićem sjajno nadopunjuje:

'Znamo se jako dugo, navikli smo na treninzima i utakmicama Vardara jedan na drugoga, imamo neke naše uigrane varijante, i kad se ostali bekovi naviknu na to, bit će to još i bolje', misli Karačić koji je na kraju još jednom pohvalio navijače u Spaladium Areni:

  • +11
Navijači na utakmici Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Ne možeš loše odigrati uz ovakvu publiku. Pogotovo su bili glasni početkom drugog poluvremena, kad smo i napravili razliku. Bili su naš vjetar u leđa, nadam se da će biti i u utorak protiv Švedske. Molim ih da ostanu uz nas, jer kad ovako pjevaju ne možemo izgubiti!'

  • +54
Ljepša strana Europskog prvenstva u rukometu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL