BRZANAC U BRLOGU

Svestrani Adam Miller potpisao za Medveščak

28.05.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Adam Miller je 11. igrač Medveščaka s ugovorom za iduću sezonu, a peti napadač. Od prošle sezone zasad je samo Tomi Zanoški starosjedilac što se tiče napadačkih opcija Trenera Raymonda

Iako su novinari Las Vegas Review-Journala to objavili dan, dva ranije, uprava Medveščaka tek je u ponedjeljak, i to vrlo vjerojatno ponukana navijačkim komentarima na Facebooku, odlučila obznaniti da je novi igrač momčadi Adam Miller. Riječ je o svestranom 27-godišnjem centru, dobre tehnike i izvrsnih klizačkih sposobnosti, koji prema statistici ne preza ni od klinča sa suparnikom.

Hokejaški životopis nije mu opće loš. Od juniorskih vremena isticao se i kao strijelac i asistent, no malo je posustao na sveučilišnoj razini. Ipak, dolaskom u ECHL ponovno se iskazao, što mu je osiguralo europske ponude. Nažalost, u AHL-u je prethodno odigrao samo 10 utakmica za Milwaukee Admiralse i u toj je kategoriji ipak ostao dužnik. Samo jedan gol i nula asista u rubrici bodova premalo je za hokejaša koji slovi kao izrazit napadač, sposoban odigrati sve tri pozicije u napadu.

Europsku avanturu započeo je u Assatu, u kojem je tada bio i naš Borna Rendulić, no u elitnom švedskom natjecanju odigrao je tek pet utakmica i ostvario jedan jedini asist. Ostatak sezone proveo je u klubu Troja-Ljungby u Allsvenskanu, drugoj švedskoj ligi. Računajući i doigravanje, Miller je odigrao 47 utakmica i ostvario vrlo dobru statistiku: zabio 17 golova i dodao 36 puta suigračima za pogodak.

Nakon Švedske vratio se u ECHL, a za Las Vegas Wranglerse prošle sezone upisao je čak 89 nastupa i ostvario vrlo dobru statistiku - 35 golova i 67 asista.

'Adam Miller je iznimno vješt i svestran igrač. U napadu može igrati na sve tri pozicije, ima dobru kontrolu nad pakom i tijekom svake izmjene daje sve od sebe. Inače, dolazi iz istog kraja kao i Nathan Perkovich, a to su čvrsti i snažni igrači. Naši navijači će vidjeti uzbudljivog igrača koji se, koliko čujem od njega, jako veseli dolasku u Zagreb', prokomentirao je novog igrača u svojoj momčadi trener 'medvjeda' Marty Raymond.

Klinč novih suigrača - Kenny MacAulay vs. Adam Miller