Liga nacija

Švedski mediji su neutješni nakon poraza protiv Hrvatske, a pronašli su i glavnog krivca za takav rasplet

12.10.2020 u 09:47

Bionic
Reading

Švedski mediji su krivca za poraz pronašli u Pontusu Janssonu koji je pogriješio kod gola Hrvatske

Hrvatska je u trećem kolu Lige nacija na Maksimiru pobijedila Švedsku s 2:1. 'Vatreni' su se namučili s borbenim gostima, a na kraju je pobjedu donio Andrej Kramarić koji je zabio nakon samo nekoliko minuta u igri.

  • +33
Hrvatska - Švedska, UEFA Liga nacija, 11.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Švedski su mediji krivca su pronašli u Pontusu Janssonu koji je, nakon duge lopte Duje Ćalete-Cara, krivo procijenio gdje će ta lopta otići i Hrvatsku posljedično doveo do pobjede.

'Napraviti toliko i tako se hrabro boriti da bi na kraju kući išli praznih ruku... Poraz u apokaliptičnim uvjetima, poraz od kvalitetnog protivnika, ali ipak na kraju poraz. Greška Pontusa Janssona možda je povezana s vremenom, ali već je neko vrijeme bio najumorniji na terenu', piše švedski Aftonbladet.

U sličnom tonu nastavljaju i drugi švedski mediji, a SVT izvještava o tragičnom četvrtom mjestu i ponovno ističe grešku Janssona.

'Hrvati su bili nadmoćni u prvom dijelu i imali prednost od 1:0, ali dobra predstava u drugom dijelu zaslužila je barem bod. Ipak, kasna greška nas je dovela do poraza. Pokazali su da mogu igrati dobar nogomet i onda primili takav gol', stoji u tekstu SVT-a.

Nakon tri odigrana kola u grupi 3 prve lige u Ligi nacija na prvom je mjestu Portugal sa sedam osvojenih bodova koliko ima i druga Francuska. Slijedi Hrvatska s tri osvojena boda i Švedska koja još nije uspjela upisati ni bod. Hrvatska u srijedu u 20:45 igra s Francuskom na domaćem terenu, dok Švedska u istom terminu gostuje u Portugalu.