VELIKA TUGA

Švedska maksimalna u drugi krug SP-a, ali zbog ovoga u svlačionici nitko nije mogao slaviti

18.01.2019 u 10:31

Bionic
Reading

Švedska je u petom kolu rukometnog SP-a pobijedila Mađarsku 33:30 i prenosi četiri boda u sljedeću fazu natjecanja, ali tamo će biti bez srednjeg vanjskog Jima Gottfridssona

Srednjak Flensburga u velikim bolovima ostao je na parketu sredinom drugog poluvremena i odmah je iznesen s terena. Riječ je o mišiću lista lijeve noge, odmah mu je on bandažiran, ali bol koja se javila i njegova reakcija govore kako nije riječ o nečem bezazlenom.

'Prve pretpostavke kažu da je riječ o ozljedi mišića lista, obavit ćemo magnetsku rezonanciju i vidjeti koliko je oštećenje. Naravno da je tužan i zabrinut, ali ne želim spekulirati o tome kada će se vratiti i hoće li igrati na Svjetskom prvenstvu', izjavio je liječnik reprezentacije Ola Svejme, a prenosi sportnet.rtl.hr.

'Jako mi je žao zbog Jima, bliski smo prijatelji. Ovo je velika šteta, jako je utučen. Izgubili smo vođu, ali nećemo se predati', dodao je suigrač iz reprezentacije Lukas Nilsson, no svima je jasno da bez njega Švedska teško može očekivati medalju.

  • +21
Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Dodajmo da je Gottfridsson jedna od najvećih zvijezda SP-a, a prošle godine na Euru u Hrvatskoj vodio je Švedsku do srebra, a on je bio proglašen najboljim igračem natjecanja.