SKROMAN DEBI

Sve oči u Bahreinu bile uprte u Schumachera, ali možda nisu trebale biti

31.03.2019 u 14:10

Bionic
Reading

Mick Schumacher ove nedjelje startao je s prve startne pozicije na utrci Formule 2 u Bahreinu, no na kraju se morao zadovoljiti tek šestim mjestom...

Mladi 20-godišnji sin sedmerostrukog prvaka svijeta nakon osvajanja titule u europskoj Formuli 3 ovog vikenda na stazi Sakhir debitirao je u Formuli 2 te spoznao da mu neće biti lako boriti se s najboljim juniorima svijeta.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, u prvoj utrci u subotu morao se zadovoljiti osmim mjestom, što nije bilo toliko loše, jer upravo ta pozicija donosi prvo mjesto na startu u drugoj, s obzirom da se prema F2 pravilima nedjeljom starta s obrnutim poretkom najbolje osmorice.

Oči javnosti bile su uprte u Micka Schumachera ove nedjelje od kojeg se očekivalo da će jurnuti prema naprijed i potvrditi zašto ga je Ferrari uvrstio u svoj juniorski program, no to se nije dogodilo.

Iskusniji vozači su lakoćom prolazili pokraj njega i na kraju se morao zadovoljiti šestim mjestom, dok je pobjedu odnio Luca Ghiotto, ispred Sergija Sette Camare i Nicholasa Latifija.

Upravo ta tri vozača zajedno s Nickom de Vriesom koji je ovog vikenda podbacio trebali bi se boriti za titulu ove sezone, a mladom Micku ostaje učiti i napredovati kako bi preskočio posljednji korak na putu prema eliti. U njemačkoj Formuli 4 i europskoj Formuli 3 trebale su mu po dvije sezone da ovlada bolidom i postane jedan od najbržih, tako bi trebalo biti i ovdje.

Kao utjeha mu pak ostaje ranije dogovoreno testiranje F1 bolida Ferrarija i Alfa Romea na istoj stazi u utorak i srijedu...