tvrdnja iz red bulla

Napokon otkriveno što je uzrok Ferrarijeve blamaže na otvaranju nove F1 sezone?

28.03.2019 u 17:39

Bionic
Reading

Helmut Marko iz Red Bulla tvrdi da zna što je zaustavilo Ferrarijeve bolide na Velikoj nagradi Australije. Misli da se pojavio problem s pregrijavanjem guma...

Ferrari su svi vidjeli kao favorita na otvaranju sezone u Melbourneu, a dogodila se uvjerljiva pobjeda Valtterija Bottasa u Mercedesu koji je s timskim kolegom Lewisom Hamiltonom proslavio dvostruki trijumf.

  • +10
Formula 1, VN Australije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na pobjedničko postolje popeo se i Max Verstappen u Red Bullu, a talijanska momčad morala se zadovoljiti tek četvrtim i petim mjestom Vettela i Leclerca, što je bilo veliko razočaranje.

Iako iz Maranella nema jasnih objašnjenja što se dogodilo na stazi Albert Park nakon impresivnog zimskog testiranja, u taboru Red Bulla misle da znaju što se događa s rivalom.

'Mislim da su bili spori zbog problema s pregrijavanjem. Vettel je na srednje tvrdim gumama uspio odvesti samo tri brza kruga i onda je pao. Postojao je problem s temperaturom i degradacijom guma,' uvjeren je Helmut Marko koji je dodao:

'Mi nismo imali takvih problema, a nismo bili čak ni na rubu.'

Mateschitzev posebni savjetnik među 'bikovima' vjeruje da bi u Bahreinu situacija mogla biti drukčija i prilično je pesimističan što se tiče izgleda svojih vozača, Verstappena i Gaslyja za pobjedu.

'Daleko smo još od optimalnog bolida,' priznao je 75-godišnji Marko, bivši austrijski vozač Formule 1 koji je vozio među elitom sedamdesetih godina.

Sebastian Vettel uoči F1 vikenda na stazi Sakhir nije htio ići u detalje po pitanju problema Ferrarija.

'Napravili smo detaljnu analizu. Neke smo odgovore dobili, ali ima još dvojbi,' kaže četvrtostruki prvak koji traži prvi naslov prvaka za talijansku momčad još od 2007. godine. Ako bolid uskoro ne proradi, čekanje će se produžiti još jednu sezonu...