šalata će opet biti tijesna

Sve je spremno za novi spektakl u režiji Futsal Dinama; sada mu u goste dolazi talijanski Milan

05.09.2019 u 17:27

Bionic
Reading

U petak 6. rujna i subotu 7. rujna na kultnoj zagrebačkoj Šalati održat će se šesta navijačko-malonogometna manifestacija koja će kulminaciju doživjeti u subotu oko 21 sat kada će Futsal Dinamo protiv talijanskog Milana odigrati prijateljsku utakmicu pred nekoliko tisuća Dinamovih navijača.

Šalata je postala tradicionalna manifestacija na kojoj Futsal Dinamo, klub koji je uređen prema članskom modelu '1 član, 1 glas', svojim navijačima predstavlja momčad za iduću sezonu. Dinamovi navijači, predvođeni Bad Blue Boysima, navijaju za Dinamo grlom i dlanovima, bez ikakvih incidenata i pogrdnih tonova.

Nakon što su na Šalati već gostovali klubovi iz Grčke i Engleske, talijanski Milano Calcio A5 je novi međunarodni klub koji će doživjeti atmosferu Šalate s koje se video uradci i fotografije dijele po cijelom svijetu putem interneta i društvenih mreža.

Program na Šalati počinje u petak (6. rujna), utakmicama četvrtfinala i polufinala Trofeja Dinamo, dok se u subotu (7. rujna) igraju finalne utakmice u veteranskoj, ženskoj i seniorskoj kategoriji nakon čega će se odigrati prijateljska utakmica između Futsal Dinama i Milana.

Trofej Dinamo je natjecanje malonogometnih ekipa pokrenuto 2017. godine, na kojem ekipe u seniorskoj, ženskoj i veteranskoj kategoriji skupljaju bodove na različitim turnirima diljem Hrvatske, a ekipe s najviše bodova iz svake godine izbore plasman na završnicu na Šalati.

Ove godine na Trofej Dinamo igrao se u pet gradova, na natjecanju je sudjelovalo 93 ekipe i više od 800 igrača.

Također, na Šalati će se, između finalne utakmice seniora i prijateljske utakmice Futsal Dinama, održati otvoreni trening Dinamove Škole futsala na koji se mogu prijaviti sve zainteresirane osobe mlađe od 18 godina.