OPTIMIZAM U STANOVIMA

Suspendirani Zadar: Možete biti mirni, igrat će se!

Bionic
Reading

Novi problemi za nogometni klub Zadar. Disciplinska komisija HNS-a suspendirala je klub sa Stanova do ispunjenja obveza prema vjerovnicima ili njihova pristanka na odgodu suspenzije.

Dok traje suspenzija Zadar ne smije igrati niti prijateljske utakmice sa seniorskom momčadi, a upitan je i prvenstveni ogled s Hajdukom koji se igra u subotu na Stanovima. Ipak, sportski direktor kluba Josip Bepo Bajlo tvrdi da nema mjesta zabrinutosti.

'Apsolutno možete biti mirni po tom pitanju. Zadar će igrati u subotu, mi ćemo ispuniti svoje obveze i isplatiti igrače, a Zadar će u subotu navečer odigrati utakmicu s Hajdukom', rekao je Bajlo.

Zadar je, podsjetimo, suspendiran zbog dugova prema trojici bivših igrača i NK Dalmatincu iz Crnog. Dok su se s Ivanom Jolićem i Tomislavom Brnadićem navodno dogovorili oko isplate duga, upitan je dogovor s bivšim vratarem Antonijem Ježinom, te s lokalnim niželigašem iz Crnog.

'Perica je još uvijek naš igrač, razgovori su tu, no on se trebao jutros javiti u klub. Nije došao, ne znam iz kojih razloga, ali je još uvijek član NK Zadra. Što se tiče Begonje ima interesa iz Serie 'A' ali trebamo biti strpljivi i čekati', istaknuo je Bajlo.
Perica je, podsjetimo, bio u sastavu hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu U-20 u Turskoj.


‘Umor od putovanja ne može mu biti opravdanje. On je član Zadra i trebao se pojaviti na treningu i izboriti si mjesto, a sve ostalo ćemo rješavati u hodu. Inače nije se baš puno naigrao na SP-u da bi bio umoran', odlučan je Bajlo.

U subotu se na Stanovima otvara nova sezona HNL-a, a u kojem god sastavu Zadar zaigrao protiv Hajduka, ići će na pobjedu.

'Sigurno bi nas pobjeda osokolila na početku prvenstva, pogotovo ovo koje je zahtjevno jer se igra 36 utakmica. Hajduk je pokazao jednu kvalitetu protiv Dinama, ali nije bilo baš toliko briljantno. Ja znam kako je Dinamo tempirao pripreme jer smo zajedno bili na pripremama i oni nisu još u punoj snazi, to će biti tek u 2. pretkolu Lige prvaka. Mi ćemo istrčati u punoj formi kako smo priželjkivali jer smo je tako i tempirali, budući da je jako bitno kako se otvara prvenstvo', zaključio je Bajlo.