OSIJEK, Hajduk, RIJEKA, CIBALIA...

Super zanimljiva nedjelja u HT Prvoj ligi; evo gdje možete gledati utakmice prvenstva!

18.03.2018 u 08:17

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige. U Gradskom vrtu igra se derbi između Osijeka i Hajduka (15 sati, Arenasport 3, MAXtv), a na Rujevici će Rijeka ugostiti Cibaliju (17 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Osijek - Hajduk (15 sati, Arenasport 3)

Dok predsjednik Meštrović ima velike planove o izgradnji novog kampa i stadiona Osijeka, Zekićeva momčad na terenu ne blista. Objektivne poteškoće imao je Zekić na početku drugog dijela prvenstva u vremenskim neprilikama, no od njegove se momčadi definitivno očekivalo više u prošlotjednim susretima sa Cibalijom i Interom. Ponovno Osijek nije uspio pobijediti Cibaliju u slavonskom derbiju, a nakon podjele bodova s Vinkovčanima Zekićeva je momčad osvojila samo bod protiv Intera, te je propustila priliku da se uključi u borbu za sam vrh prvenstvene tablice.

Zekića nisu obeshrabrili posljednji rezultati Osijeka:

'Nismo doživjeli poraz od Intera, na četvrtom smo mjestu, sasvim smo se približili novom izlasku u Europu iako posljednjih dvadesetak dana nismo trenirali na igralištu već na parketu u dvorani. Nikoga to ne zanima iako opravdanja ne tražim. Nismo opet bili na željenoj razini kvalitete igre, to priznajem i od toga ne bježim, no nevjerojatno mi je sumorno ozračje kakvog nije bilo kad smo se prije više od dvije godine borili za ostanak u ligi.'

Ogroman hendikep za Zekića predstavlja izostanak suspendiranih standardnih stopera Baraća i Milovića. S obzirom na manjak rješenja za centar obrane Zekić je na stopersku poziciju vratiti Škorića koji je igrao u veznoj liniji, a uz njega bi utakmicu s Hajdukom trebao započeti Šimunec.

Iza Hajduka tjedan je u kojima je Kopićeva momčad odigrala dramatične utakmice protiv Istre i Lokomotive, no za sve u Splitu najvažniji je bio sretan epilog u oba navrata. Uspio je Hajduk preokrenuti prošle subote iznenađujuće vodstvo Istre na Poljudu golom vratara Letice u posljednjim sekundama sudačke nadoknade, a nakon toga je u utorak izboren plasman u finale Kupa nakon iscrpljujućih 120 minuta igre protiv Lokomotive i ruleta jedanaesteraca. Nadao se Kopić puno lakšem putu do uspjeha u prošlotjednim utakmicama jer su pred njegovom momčadi ključne utakmice prvenstvene sezone, derbiji protiv Osijeka i Rijeke.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Cibalia Vinkovci - NK Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Kopić je najavio zahtjevno gostovanje u Osijeku:

'Svjesni smo da nas u Osijeku očekuje iznimno zahtjevna utakmica. Ova dva dana nakon utakmice s Lokomotivom smo iskoristili za regeneraciju jer je potrošnja bila emocionalna i energentska. Napraviti ćemo sve da odigramo kvalitetnu utakmicu u Osijeku. Dvoboj će biti potpuno otvoren i nijanse će odlučiti na koju će stranu otići. Ne zamaramo se time tko je favorit, zanima nas samo da u najboljem mogućem stanju dočekamo tu utakmicu. Protiv Lokomotive smo bez obzira na događanja koja nisu išla na naš mlin ostali mentalno stabilni, vjerujem da ćemo i u Osijeku biti na pravoj razini što se tiče svih tih elemenata.'

  • +3
HT Prva liga, 25. kolo: Hajduk - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Za Kopića je odlična vijest da se treninzima Hajduka nakon sedam mjeseci stanke vratio golgeter Futacs, no on neće biti u konkurenciji za nastup već na gostovanju u Osijeku. Kod Hajduka osim Futacsa probleme s ozljedama imaju stoper Nižić, krilo Tudor i napadač Almeida. Veliko je pitanje koliko će rotacija u početnom sastavu napraviti Kopić nakon 120 minuta igre na zahtjevnom terenu protiv Lokomotive.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

Hajduk - Istra 3:2 (25. kolo 2017./18., 10.3.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Rijeka – Cibalia (17 sati, Arenasport 3)

Aktualni prvak rijeka nakon potpunog remonta momčadi ponovno na terenu djeluje šampionski. Nakon uvjerljive pobjede nad Istrom i nesretnog poraza od Osijeka kojem su kumovale sudačke odluke na štetu Rijeke, Kekova je momčad uvjerljivo savladala Lokomotivu, Dinamo i Inter i ponovno je učinila prvenstvo zanimljivim. Još uvijek je Rijekin zaostatak za vodećim Dinamom iznimno velik, no više ne djeluje nedostižno, pogotovo s obzirom na način kojim Kekova momčad stiže do bodova. Čolak, Grahovac i Leovac odlično su se uklopili u Kekov sustav igre, a Heber iz utakmice u utakmicu djeluje sve ubojitije.

  • +10
Inter - Rijeka 0:3 (25. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Kek nema namjeru podcijeniti Cibaliju:

'Nakon tri vrijedne pobjede kroz ovih sedam dana pokušali smo regenerirati ekipu i pripremiti je za sljedeći izazov kojem je ime Cibalia. To su one utakmice sa zamkom. Naime, najopasnije su utakmice u kojima netko misli da su bodovi sigurni i da je dovoljno samo istrčati na teren. Cibalia je kompaktna ekipa, pokazuje to na terenu iako radi u teškim uvjetima. Cilj je naravno samo jedan, osvojiti bodove. Respektiram Cibaliju i njihovog trenera Bartolovića kojeg dodatno cijenim jer znam u kakvim uvjetima Vinkovčani rade i koje imaju probleme. Rezultati su im pozitivni, upisali su dva remija, a onaj protiv Osijeka zaslužuje poštovanje.'

Odlična je vijest za Keka da mu se na raspolaganje nakon dužeg izbivanja vratio ofenzivac Gorgon koji je tijekom tjedna odigrao trening utakmicu protiv Otočca, no ne očekuje se da će on biti u konkurenciji za nastup. Susret sa Cibalijom propustiti će suspendirani veznjak Bradarić, te ozlijeđeni napadač Božinov.

Navijači Cibalije nemaju nimalo dobre uspomene na susrete s Rijekom otkako se klub iz Vinkovaca vratio u prvoligaško društvo. Naime, Rijeka je u šest odigranih međusobnih utakmica u posljednje dvije godine ostvarila pet pobjeda uz jedan remi bez pogodaka i to uz impresivnu 18-1 gol razliku. Zbog zimskih uvjeta u veljači posljednja je dva tjedna Cibalia u punom pogonu, a Bartolović može biti zadovoljan činjenicom da je njegova momčad otkinula po bod direktnim rivalima u borbi za ostanak Istri i Rudešu, ali i lokalnom rivalu u slavonskom derbiju Osijeku.

Trener Bartolović se nema namjeru unaprijed predati na Rujevici:

'U kratkom periodu imamo tri susreta, dva su već za nama i sigurno je moglo biti bolje što se osvojenih bodova tiče. Uzeli smo samo dva, a htjeli smo i možda mogli više. Sada smo se okrenuli nedjelji i Rijeci, susretu za koji znamo da neće biti uopće jednostavan. Idemo odličnoj momčadi koja je na svom terenu uvijek favorit.'

Požalio se Bartolović prilikom najave utakmice da mu pojedini igrači imaju problema s virozom, no nije htio otkriti hoće li zbog toga morati raditi promjene u početnom sastavu. U vrhu napada Cibalije ponovno se očekuje Barišić koji je ostavio odličan dojam u svojim prvim službenim utakmicama i koji bi mogao biti rješenje za Bartolovićeve probleme s neefikasnošću.