NBA

Super uvjerljivi Rocketsi i Lakersi

27.02.2009 u 09:02

Bionic
Reading

Na programu NBA lige u noći s četvrtka na petak bile su samo dvije utakmice i u obje su slavile domaće momčadi - Los Angeles Lakersi su pobijedili Phoenix 132:106, dok je Houston bio bolji od Clevelanda 93:74

Vodeća momčad Zapadne konferencije, Lakersi bez većih problema su pobijedili Sunse. Lakersi su gostima već do poluvremena ubacili 70 koševa, što je sasvim jasan znak kakvu je obranu igrao Phoenix. Bila je to šesta uzastopna pobjeda lanjskih finalista i 48. ove sezone uz 10 poraza. Domaćine su do pobjede predvodili Lamar Odom sa 23 koša, Kobe Bryant sa 22 koša i 8 asistencija, te Pau Gasol sa 16 koševa i 9 skokova.

U gostujućim redovima najefikasniji su bili Leandro Barbosa (18) i Alando Tucker (16). Steve Nash nije igrao zbog ozljede gležnja, dok je Shaquille O'Neal ubacio 12 koševa uz 7 skokova.

U drugoj utakmici također nije bilo previše neizvjesnosti. Rocketsi su vodeću momčad Istoka dobili sa čak 19 razlike. Prva zvijezda Cavsa LeBron James je nakon utakmice imao velikih prigovora na suđenje, a zanimljivo po prvi put u karijeri utakmicu je završio bez upisane asistencije. James je ubacio 21 koš, ali uz očajan šut 7-21, trice 2-5.

'Uopće nisam sretan, ne sjećam se kada smo odigrali tako loše. Igrali smo suviše sporo', kazao je James. Houston su do 37. pobjede ove sezone uz 21 poraz predvodili Yao Ming (28 koševa i 8 skokova) i Von Wafer (19 koševa).

'Razbili smo jednu od najboljih momčadi lige. Ovo je velika pobjeda za nas', kazao je Ming.